Under gårdagen meddelade YouTube att de kommer att lansera en hyrfilmstjänst, en så kallad ”On-Demand Movie” tjänst. Därmed ger dig sig in på en marknad som redan är oerhört konkurrensutsatt av bland annat Netflix, Amazon och Hulu. Med YouTubes gigantiska användarskara kan och kommer de säkert att röra om i grytan. Initialt kommer YouTube att ha cirka 3000 filmer för uthyrning.
YouTube lanserar sin hyrfilmstjänst! - Mjukvara.se
YouTube har hitintills varit en webbplats för musikvideor, humor och alternativa videor och nu alltså även filmer. YouTube har tidigare huserat en del gratisfilmer från filmfestivalen ”Sundance Film Festival”, men den här lanseringen är det första steget ut på marknaden med ett stort utbud av både independent och storslagna Hollywoodfilmer.
YouTube ägs sedan 2005 av Google och de drar givetvis nytta av den teknologi som finns tillhanda i koncernen. I YouTube’s nya tjänst används funktioner som kan liknas vid ”Google Places” som samlar information om filmen så som recensioner, trailers, liknande filmer och mycket mer. Allt för att skapa en stark upplevelse för tittaren.
I samband med att YouTube offentliggjorde sin satsning började man även att lägga upp filmer i tjänsten. Det ska sägas att tjänsten än så länge inte fungerar i Sverige, även om filmerna från ”Sundance Film Festival” finns att titta på. YouTube har inte gett något datum för när den ”riktiga” tjänsten ska bli tillgänglig i Sverige.
[ad#Google Blogg]
YouTube har gigantiskt lager av diverse videor och definitivt många guldkorn, hittar du något som du kanske vill hämta ner till din dator kan du använda något programmen som är listade här alternativt om du vill klippa ur scener ur en video du hittat kan du använda någon av tjänsterna listade här.
Källa 1