Facebook användare är vana vid att utsättas för diverse ljusskygga applikationer på en daglig basis, ofta är applikationer av ”Se dina topp tio profilbesökare”. Applikationer av den här karaktären lockar tydligen många att klicka eftersom att utbudet av applikationer är enormt. Det finns helt enkelt en inre lockelse hos människan att se vem som spanar in oss. Men det är inte detta inlägget ska handla om.
Twitter: bluff sprids viralt! - Mjukvara.se
Twitter användare har varit relativt besparade från sådana här applikationer i jämförelse med Facebook användarna. Men upphovsmännen börjar få upp ögonen för Twitter. Just nu sprids en bluff viralt över Twitter. Med viralt menas att den sprids vidare av användarna då de uppfattar den som intressant, något som i det är fallet är ett misstag.
Bluffen sprids som ett meddelande innehållandes text om populära ämnen på Twitter, samt en länk som påstår sig visa hur mycket tid som du spenderar på Twitter. Länken leder dig till en falsk applikation som bland annat kräver tillstånd att lägga upp meddelande i din Twitter automatiskt. Meddelandet som applikationer lägger upp på din Twitter är det samma som det du själv föll för.
Samtidigt som applikationen lägger upp meddelandet sitter du förmodligen och väntar på att se resultaten för hur mycket tid du spenderar på Twitte. För att se resultatet krävs det att du uppger din e-postadress, vilken även är syftet med applikationen. Nämligen att samla in e-postadresser för framtida spam-utskick. Om du har fallit för bluffen bör du ta bort applikationen från ditt Twitter-konto direkt och hålla extra koll i din inkorg efter spam.
[ad#Google Blogg]
Twitter är i övrigt ett bra medium för att följa intressanta ämnen, personer, nyheter och mycket mer. Om du inte använder Twitter än, men är intresserad av att börja har vi en mycket bra guide som hjälper dig att komma igång samt ger dig tips för hur du blir en bra twitter-användare.
Källa 1