Som vi tidigare har rapporterat om har Sony Playstation Network blivit utsatt för grova intrång under förra veckan, vilket har lett till att nätverket nu ligger nere för underhåll och säkerhetsåtgärder. Samtidigt har nu förövarna som genomfört intrånget klivit fram(om än anonyma) och meddelat att de har tillgång till över två miljoner bankkorts nummer som de har stulit ur Sony’s databaser. 
Playstation hackarna: vi har 2 miljoner kortnummer! - Mjukvara.se
Säkerhetsforskare söker aktivt genom hemliga forum för hackare efter information om förövarna, och enligt forskarna cirkulerar det frekvent ett rykte i de berörda forumen om att hackarna ska ha erbjudit att sälja tillbaka bankkorts numren till Sony för ungefär 100 000 dollar. Något som Sony ska ha nekat hackarna att göra.
Det är omöjligt att avgöra om ryktet är sant eller inte, men Sony har låtit meddela att alla användaruppgifter ska ha funnits okrypterade i en databas, men databasen å andra sidan ska ha varit skyddad av ett sofistikerat säkerhetssystem. Även om uppgifterna hade varit krypterade finns det ingen som säger att förövarna inte hade kunnat låsa upp krypteringen.
[ad#Google Blogg]
Det låter väldigt osannolikt att förövarna har erbjudit sig att sälja tillbaka bankkorts numren till Sony, men å andra sidan är det inget som hindrar förövarna från att sälja uppgifterna till andra kriminella för att få in pengar på så sätt. Ett problem med TV-spel är att du måste lita på tillverkarens säkerhet eftersom att du inte kan installera något antivirusprogram på din konsol, vilket du kan göra på en dator som du spelar på. Där har Sony svikit sina kunder fatalt, de arbetar nu i uppförsbacke för att återställa sitt förtroende hos kunderna.
Källa 1