Under fredagen började jag verkligen känna av min tunga arbetsvecka. Det yttrade sig på det sättet att jag glömde telefonen på bussen. När jag kom hem på kvällen upptäckte jag att det värsta problemet är inte att vara svåranträffbar(det finns så många andra sätt att nå mig) utan det faktumet att jag behövde gå upp 0400 för att vara med i Lidingö Runt på lördagsmorgonen. Mobilen är min väckarklocka de få gånger jag behöver en sådan! Ingen mobil, ingen väckarklocka! Jag brukar vakna av mig själv tidigt men litade inte fullständigt på att min interna klocka skulle väcka mig kring 0400 efter en tuff arbetsvecka. Då slår det mig, såklart kan någon mjukvara lösa detta problemet!
Lite googlande senare hittade jag denna väckarklocka. Den är sjukt enkel och det inbyggda ljudet är hemskt att vakna till(man kan lägga till ett eget så om man vill kan man vakna till Sophie Zelmani) För att ladda ned denna enkla alarmklocka klickar du här. Du kommer då till Download.com där du laddar ned direkt.
Alarmklocka som mjukvara
Bildenbredvid visar hur gränsnittet ser ut. Det är ganska enkelt att ställa in.
Kom ihåg att jänkarna inte delar in dygnet i 24 timmar utan använder AM och PM. AM är 0000-1200(morgon/förmiddag) och PM är 1200-0000(eftermiddag/kväll)
När jag skriver detta så undrar jag om det inte finns ngn väckarklocka till datorn som laddar ned slumpmässiga ljud från nätet och väcker en varje morgon. Då kan man ju börja dagen med en överraskning. Vet ni någon?