AVG Antivirus gratis AVG släppte en ny version av sitt gratis antivirusprogram för några veckor sedan. Version 8.0 för att vara exakt. Jag skall erkänna att det dröjde lite innan jag installerade, inte bra men en avvägning eftersom jag var så involverad i lanseringen av mjukvara.se. Åsikterna där ute på nätet gällande AVG varierar. En del gillar verkligen inte detta program. För mig har det funkat finfint. Om jag tittar i AVG:s ”Virus Vault” hittar jag 46 filer som programmet identifierats som olika typer av virus och trojaner. Program som alla kunde gjort mitt liv lite sämre. Så idag har jag installerat AVG Gratis Antivirus 8.0 precis. Enligt Download.com har ca 75 miljoner användare installerat deras gratisversion av AVG.s antivirusprogram. Vill du hellre köpa ett Antivirusprogram går du hit: Antivirus
[ad#Google Blogg2 lite större]
Skillnaderna mellan AVG gratis antivirus version 7.5 och version 8.0 är följande:

  • Till skillnad från version 7,5 innehåller AVG Gratis Antivirus 8.0 skydd mot Spyware. Tidigare har man behövt har detta skydd funnits på gratisversionne
  • Det finns även en tjänst som heter LinkScanner. Den fungerar på det sättet att den ger dig säkerhetsstatus på de sökningarna du gör i Google, yahoo och MS:s sökmotor. Vid varje länk i söket finns det en symbol som indikerar om länken är ok eller inte.
  • Lite enklare navigering

Så här gör du för att installera AVG Gratis Antivirus 8.0:

  1. Ladda ned AVG gratis antivirus programmet här!
  2. Starta filen genom att dubbelklicka på den. Du behöver inte ta bort ditt AVG Antivirus 7.5. Det gör programmet åt dig. Tänk på att stänga ned så många processer/hemsidor/program du kan för att undvika strul.
  3. Starta om datorn(Boota om)

Jag har nu kört programmet under ett par timmar och inte märkt så mycket av det. Brandväggen verkar ha hittat ett annonsprogram eller två. Test konto hos Spotify har strulat lite, dock kan det lika gärna bero på att Spotify fortfarande inte lanserat skarpt utan är just i en testfas.
Här kan du läsa vad Mjukvara.se tycker om andra gratis antivirusprogram. Här hittar du vår guide till antivirusprogram.