Wikileaks webbplats har varit under en enorm våg av konstanta DDOS attacker vilket har lett till att leverantör av domännamn nu har tagit bort det för att säkra sina egna servrar.
DDOS attacker(”denial of service”) går ut på att man skickar enorma mängder trafik till en webbplats för att den ska bli överbelastad, vilket i sig leder till att den inte fungerar korrekt gentemot andra användare. Wikileaks har alltså utsatts för så pass omfattande DDOS attacker att deras leverantör(EveryDNS) av domännamn nu har valt att ta bort det från sin tjänst. Därmed skyddar de sin egen serverpark från fortsatta överbelastningar.
[ad#Google Blogg]
EveryDNS menar att Wikileaks domän bryter mot kontraktet genom att den enorma trafiken påverkar deras övriga kunders upplevelse av deras tjänster. Innan de tog bort domänen ska EveryDNS har försökt att komma i kontakt med Wikileaks men misslyckats trots upprepade försök.
Att Wikileaks domän är nere påverkar inte spridningen och granskningen av materialet nämnvärt. Wikileaks har nämligen ett antal reservwebbplatser som fortfarande fungerar, och dessutom har materialet redan hunnit spridas till flera fildelningstjänster och andra webbplatser. Spridningen går med andra ord inte att stoppa. I övrigt är Wikileaks talesperson Julian Assange fortfarande på frifot och befinner sig enligt uppgifter i Storbritannien och förväntas utlämnas till Sverige så fort papper och personen ifråga är på plats. Assange är häktad i sin frånvaro för misstankarna kring våldtäkt under sitt senaste Sverige besök.
Wikileaks har förlorat sin domän! - Mjukvara.se
Källa:
Källa 1