Återigen cirkulerar en applikation på Facebook som låter dig som användare att se vilka som har besökt din profil. Den här applikationen är givetvis falsk och innehåller virus eller försöker att komma över din personliga information.
Det är förvånansvärt många användare som låter sig luras av den här typen av applikationer. Även om applikationen är grafisk välgjord så innehåller den ändå en hel del grafiska bitar som avslöjar den. Applikationen kallas för ”ePrivacy” och skickar ut meddelandet ”OMG OMG OMG… I cant believe this actually works! Now you really can see who viewed your profile! on [BIT.LY LINK]”. Enbart meddelandet borde vara avskräcka från att klicka på länken. Ytterligare grafiska element som avslöjar applikationen är logotypen för företaget bakom den, samma logotyp användes nämligen för en liknande applikation för ett par månader sedan.

Applikationen använder sig av samma tillvägagångs sätt som de flesta liknande applikationer. Nämligen att någon av dina vänner faller för den falska applikationen och sedan sprids ett meddelande likt det ovan till alla vänner, som i sin tur kanske faller för applikationen. I det här fallet skickas ett meddelande med en länk ut till alla dina vänner. Om du klickar på länken kommer du att skickas till en webbplats som kräver att du ger applikationen tillåtelse att komma åt din privata information, här bör det ringa varningsklockor. Men om du skulle gå med på detta så installeras applikationen och samma meddelande som du föll för kommer att skickas ut till dina vänner.
Enligt en undersökning av applikationen har redan 60 000 tusen användare redan klickat på länken, men det betyder givetvis inte att samtliga har installerat applikationen. Men förmodligen en stor del av dessa. Applikationen är välkonstruerad och framtagen för att luras, men trots det så finns det ändå avslöjade element i den.
[ad#Google Blogg]
Facebook borde ta sitt ansvar och arbeta proaktivt för att inte sådana här applikationer ska kunna cirkulera och lura användare på Facebook. Antingen genom att ta bort sådana här applikationer när de upptäcks eller genom att införa funktionen som de erbjuder i Facebooks utförande. Uppenbarligen är funktionen eftertraktad av användarna eftersom att så många klickar på de falska applikationerna och låter de få tillgång till all information.
Källa:
Källa 1

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här