MySpace avslöjade inbrottstjuv! - Mjukvara.seEn amerikansk inbrottstjuv har blivit arresterad av polisen i Florida. De hittade honom gåendes ner för en gata och kunde koppla honom till inbrottet tack vare att han loggat in på MySpace på offrets dator.
Inbrottstjuven måste fått väldigt bråttom att lämna sin brottsplats då han glömde att logga ut från MySpace på en av offrets datorer. En vänlig granne såg att det satt någon obekant i det mörklagda huset och använda en dator, och slog därför larm till polisen. Inbrottstjuven måste ha anat oråd för när polisen anlände till platsen så var han som bortblåst. Han glömde dock kvar sin ryggsäck innehållandes: marijuana, mat förpackningar och en läskburk.
[ad#Google Blogg2 lite större]
Polisen fann honom alltså senare gåendes ner för en närliggande gata, och när de förhörde honom ska han ha sagt att enbart bröt sig in i huset för att han frös. Det är väl inte världens mest intelligenta tjuv som bryter sig in i någons hus för att sedan nätverka med sina vänner på offrets dator. Man kan se det här som någon form av indikator på att sociala medier allt mer och mer etablerar sig som något man dagligen måste vara aktiv med. Jag menar inte på något sätt att tjuven och hans yrke är representativt för samhället och medborgare. Men det speglar ändå hur sociala medier nästlar sig in hos individen i olika situationer.
Man använder Facebook och Twitter med flera i fler och fler situationer oavsett om man är hemma eller på jobbet. Ibland skapar man ett professionellt konto för att nätverka med yrkesbranschen, men det är väldigt svårt att skilja på person och arbete i dagens samhälle. De som driver professionella konton uppger att det är väldigt svårt att veta vad man får och inte får skriva och hur pass personlig man ska vara. Har man då ett privat konto utöver det professionella kontot så blir det ännu svårare att dra en tydlig linje dem emellan. Hur tror du att vi kommer att ”handskas” med sociala medier i framtiden, diskutera gärna i kommentarsfältet!
Källa:
Källa 1