Vi vet alla att säkerhet online är otroligt viktigt speciellt när vi ska utföra en handel och ge någon våra kortuppgifter. Det kan kännas lite osäkert att dina kortuppgifter sparas hos olika företag då det är svårt att veta hur mycket ett specifikt företag investerar i sin säkerhet. Då vi handlar mer och mer på nätet ligger frågan om säkerhet alltid nära till hands.
Du beställer inte bara kläder online längre, det är också på internet du handlar mat, skrollar igenom konstgallerier och köper en tavla och företar dina generella bankärenden.

Webbhotell ger tryggare e-handel

Webbhotell är det som får hemsidor att synas på nätet men de kan också ge en säkerhet och trygghet till online shopping. My New Art är en butik eller ett galleri som har all sin verksamhet online. Det är platsen där du kan hitta din nästa tavla. Som de flesta företag har de sett nödvändigheten i att vara konstant tillgänglig på nätet.
Före de kom igång med sin försäljning valde de ett bra webbhotell. Ett bra webbhotell säkrar inte bara din synlighet på nätet men det står för hemsidors backup och säkerhet. Det är otroligt viktigt att välja rätt webbhotell speciellt vid näthandel då det handlar om hantering av kortuppgifter. My New Art är ett exempel på en internetbutik som valt en säker host till sin data och hemsida vid sälj av deras tavlor.
På grund av att webbhotell ofta lagrar information från olika hemsidor så är hotbilden stark och de måste vara extremt noga med säkerheten. Därför är valet av webbhotell viktigt för alla företag på nätet.

Antivirusprogram vid köp online

Det är också otroligt viktigt som företag att ha ett bra antivirusprogram, det räcker inte bara med ett bra webbhotell. Många tänker virusprogram som viktigast för att beskydda sin dator där hemma men det är extra viktigt att välja rätt som företag.
Företag är ett bättre byte än en privatperson då hackers kan komma åt allt från företagshemligheter till användares kortuppgifter. Här kan vi återigen använda exemplet med att köpa en tavla från My New Art. Då de sköter all sin handel på nätet har de sett till att hitta ett extremt säkert virusprogram som passar dem och deras kunder.

Krypteringsprogram för kundens säkerhet

För att göra e-handel ännu tryggare är det bra att använda sig av ett så kallat krypteringsprogram. Vid sälj av en tavla hos My New Art så sker flera krypteringar för att du ska kunna handla så tryggt som möjligt.

  •   Vid betalning på webbutiken har de en metod för en helt säkrad kryptering
  •   Den information du anger vid köp av en tavla som exempelvis mejl, namn och adress är endast för att möjliggöra och behandla din order. Dessa informationer sparas dock men den kan raderas när du vill och i det omfång du vill.
  •   Ingen information går vidare till en tredjepart.

Detta är exempel på hur ett företag kan arbeta säkert och ta hand om sig själva och sina kunder. Vår rekommendation är att du använder dig av alla dessa metoder som företag för att beskydda integritet, persondata och bankuppgifter.