Android Market inom kort större än Apple App Store! - Mjukvara.seAndroid Market växer så att det knakar och håller på att äta in App Store’s försprång i en rasande takt. En färsk undersökning visar att Android Market nu har cirka 300 000 applikationer medan App Store har närmare 390 000 applikationer. Men försrpånget minskar ständigt. Bara i april månad växte Android Market med 28 000 nya applikationer medan App Store enbart växte med 11 000 applikationer under samma period.
Undersökningen som är gjord av ”Research2guidance” pekar på att Android Market kommer att ha fler applikationer än App Store redan i augusti i år om tillväxthastigheten är den samma eller större än i april månad. Det finns givetvis ganska stora skillnader mellan de olika applikationstjänster. App Store är den enda legitima applikationsmarknaden för Apple’s produkter, medan Android Market är utsatt för konkurrens av bland annat Amazon’s Appstore. Undersökningen visar att skillnaden mellan Android Market och Amazon Appstore till stor del är antalet betal-applikationer. Android Market består enbart av 36 procent betal-applikationer medan Amazon Appstore har cirka 60 procent betal-applikationer. Konkurrensen mellan de två hårdnar dessutom om Amazon Appstore växer i användarantal.
[ad#Google Blogg]
Skillnaden mellan Apple App Store och Android Market är även den påtaglig. App Store har relativt strikta regler för att en applikation ska lanseras i tjänsten, medan Android Market är öppet för alla att ladda upp applikationer. Vilket leder till att Android Market fylls av ganska många snarlika applikationer, samtidigt som ”guldklimparna” blir svårare att hitta.
En annan undersökning menar att Apple App Store kommer att vara den tjänst som drar in mest pengar under de kommande åren. Undersökningen talar om att Apple kommer att ta 60 procent av de totala intäkterna från applikationsmarknaden fram till och med 2014. Google lär säkert vilja vara med och konkurrera om intäkterna och kommer med stor sannolikhet att hitta nya sätt att göra det på. Spännande att se vad framtiden har att bjuda på…
Vi har listat några spännande applikationer för såväl Android som Iphone och Ipad. Ta gärna en titt!
Källa 1