Mjukvara Logo

Få koll på din ekonomi

Hem / Få koll på din ekonomi

Få koll på din ekonomi

Postad av: Christian


Med datorn som verktyg så kan du få hjälp med en av de viktigaste sakerna i vardagen, din ekonomi. För detta finns det huvudsakligen två alternativ; Skapa en egen budgetplan och dokument i Microsoft Excel eller OpenOffice Calc. Det sistnämnda programmet är helt gratis och finns att ladda ner till både PC och Mac. I många PC datorer finns Microsoft Excel installerat från början, annars måste programmet köpas.

Att skapa egna dokument och budgetar för att få översyn och följa upp sin ekonomi, tar lite tid och det är lätt att man missar poster. Fördelen är att man kan ställa upp det precis som man vill ha det för att få den översyn man vill ha.

Om man inte vill skapa sina egna budget och dokument så finns det färdiga budgetmallar att ladda ner på nätet. Ytterligare ett smidigt alternativ är att använda Konsumentverkets budgetkalkyl om man vill skapa en budget från början. Man bör dock komplettera med ett eget dokument där man för in sina banktransaktioner och utgifter, så att man håller koll på sina individuella köp.

Färdig mjukvara att ladda ner
Ett betydligt smidigare alternativ är att prova färdiga ekonomiprogram som kan laddas ner från olika företag och tjänster. Det viktiga är att man söker och hittar ett program för privatekonomi, annars finns det risk att man får ett betydligt mer avancerat program för bokföring i företag som blir oanvändbart för en privatekonomisk översikt.

Bra exempel på nedladdningsbara program är Hemekonomi.se och Spenderat.se. Tänk dock på att vissa eller de flesta program har en gratis version med de mest grundläggande funktionerna. Om du sedan vill använda programmet fullt ut så kostar det en liten slant i månaden, men oftast till en väldigt låg kostnad.

Kostnadsfria tjänster
Privatekonomi handlar om väldigt mycket. Det kan handla om allt från att ha koll på inkomster och utgifter, att ha ett sunt sparande och att ha koll på sina lån. Det finns en uppsjö av olika gratistjänster där man kan räkna på sparande och lån, för att förvissa sig om att man har det bästa och billigaste lånet på sin bil, sitt hus eller annat, samt att man har ett bra sparande som verkligen gör att tillgångarna växer.

Sverigekredit.se är till exempel den största jämförelsetjänsten av just lån och krediter där du kan jämföra och hitta det billigaste konsumentlånet, som snabblån och privatlån samt de lägsta bolåneräntorna, det billigaste billånet med mera.

Utöver detta finns mängder av jämförelsetjänster för att säkerställa att man har en bra och billig försäkring, att man har ett bra elavtal och mycket mer. Använd alltså din dator för att få koll på din ekonomi och säkerställ att du sparar så mycket pengar som möjligt.Kommentarer


Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

Denna artikel saknar relevanta länkar. Har du en länk du tycker borde finnas med här? Kontakta Christian.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se