Välj en plånbok

Välj en plånbok

Kryptovalutor har blivit populärt på senare år. Det talas om det i media och småspararna har fått upp ögonen för det. Men där finns saker man behöver göra för att själv komma igång med att handla med kryptovalutor. Det första steget är att skaffa en så kallad plånbok där ens innehav lagras.

Det råder inget tvivel om att kryptovalutornas popularitet har ökat de senaste åren. Det har gått ifrån att vara något för personer med ett särintresse och early adopters till att vara något som både de stora investeringsfirmorna handlar med och småspararna har fått upp ögonen för. Mycket av populariteten kan man tacka media för. De har börjat rapportera om det i större utsträckning.

Många är nyfikna på kryptovalutor och känner att de vill komma igång och handla med det själva. Det kan dock vara svårt att veta vart man ska börja om man inte har erfarenhet av det tidigare. Kan man börja handla direkt? Gör man det via sin internetbank? Frågorna är många. Låt oss börja från början.

Första steget

Om man ska börja handla med kryptovalutor så börjar man med att skaffa en så kallad plånbok. Det kan man göra genom 1K Daily Profit officiella webbplats, till exempel. Det finns olika former av plånböcker. Gemensamt för dessa är att det är där man “förvarar” sin kryptovaluta. Eftersom det är handlar om en krypterad digital valuta så är det inte förvara i ordets traditionella bemärkelse.

Istället är det de unika adresserna till den valuta man äger som lagrats i plånboken. Utöver detta så lagras de nycklar som används för att komma åt valutan genom krypteringen där. Detta kan man göra på Bitcoin Prime hemsida.

Olika varianter

Det finns som sagt olika varianter på dessa plånböcker och det finns olika fölr och nackdelar med de olika möjligheterna. Det absolut säkraste valet är att välja en så kallad hårdvaruplånbok. Då lagras ens nycklar och adresser på en separat hårdvaruenhet. Denna är inte direkt kopplad till internet och risken för att någon skulle komma åt dem via malware eller genom en hackerattack, är obefintlig.

Men den stora fördelen med dess säkerhet måste sättas i relation till att det inte är ett speciellt smidigt sätt att lagra sin information. En annan variant är då att lagra datan man behöver på sin mobil eller dator. Visserligen är det inte lika säkert, men det är betydligt smidigare. Dessutom finns det olika sätt att skydda sin data i denna variant.

Molnbaseradetjänster har blivit att vanligt inslag i de flestas liv. Dessa finns även för kryptovalutor. Den stora fördelen där är att informationen är krypterad ytterligare en gång och att till skillnad från fysiska enheter så är det inte lika lätt att tappa bort eller på annat sätt förlora den.

Appar och tjänster

Idag är det dock vanligast att man lagrar datan hos en extern part och kommer åt det via en app på mobilen. Detta är smidigt och kan dessutom användas i butiker. Det blir vanligare att butiker erbjuder kryptovalutor som betalmedel. Då är en app som är byggd för detta ett bra val.