Mjukvara Logo

Revo Rensar din dator från onödiga program

Hem / Revo Rensar din dator från onödiga program

Ta bort programvara med Revo-Gratis!

Postad av: CR och TkJ
Avinstallera program du inte använder! Du fårtillbaka utrymme från hårddisken och dessutom städar du för bättre prestanda. Revo Uninstaller gör det väldigt effektivt

Snabbfakta
Vad behöver jag?
-dator
-Revo Uninstaller, gratis program för att rensa din hårddisk.
Vad kommer jag att lära mig?
-Avinstallera program utan problem med smart gratisverktyg
Tid för detta
-Det beror helt på mängden program som du har i din dator. 10 min till flera timmar.

Som PC-entusiast brukar du säkert testa en hel del olika program, med resultatet att du till slut har hela hårddisken full av programvaror, varav de flesta du inte använder. Jag vet hur det är för jag har samma problem.Att ha en massa installationer har två nackdelar. Dels tar programmen upp plats på hårddisken, och dels kan de göra att datorn går segare att starta och använda. Det sistnämnda gäller inte alla program men en del. Det är till exempel inte ovanligt att programvaror lägger till små bakgrundsverktyg, som körs hela tiden för att kontrollera om det har kommit uppdateringar. Sådana småsaker tar enskilda inte upp speciellt mycket arbetsminne och processorkraft, men många bäckar små...
De flesta programinstallationer innefattar dessutom ytterligare systemfiler som Windows ska hålla reda på. Ibland kan det uppstå krockar mellan programmen, vilket ställer till bekymmer. Alla installationer lägger även till information i Windowsregistret. För att få maximal prestanda på din dator behöver Windowsregistret vara rent från onödiga nycklar och data, då operativsystemet hela tiden arbetar mot denna databas. Det är helt enkelt en bra idé att kontinuerligt avinstallera program som du inte använder.

Rensa bortglömt skräp
Windows egna avinstalleringsprogam heter "Lägg till eller ta bort program", och det hittar du i Kontrollpanelen. Detta verktyg är långt ifrån perfekt. Ibland går det inte att avinstallera program och framför allt lämnas nästan alltid filer och registernycklar kvar. Det är här gratisprogammet Revo Uninstaller kommer in i bilden. Till skillnad mot Windows egna verktyg kan Revos rensa ordentligt och även ta hand om avinstalleringar som tidigare gått åt skogen på grund av saknade filer.
Revo Uninstaller har en svensk översättning och är rätt enkelt att använda. I programfönstret hittar du alla dina installerade program, och för att avinstallera något markerar du ikonen och klickar på Avinstallera.

Det finns fyra olika lägen för avinstallation. Den enklaste metoden innebär att bara programmets egna avinstalleringsprogram körs – vilket är det Lägg till eller ta bort program använder. Ibland fungerar inte avinstallationsprogammet, och då är det kört.

Bättre är då att använda Måttligt läge. Förutom att köra avinstallationsprogrammet (och fixa till det om det inte fungerar) så kommer Revo Uninstaller att söka igenom datorn efter filer och data som har ”glömts bort”. Det här fungerar riktigt bra.
När du kommer till steget med registernycklar förstår du varför de vanliga avinstallationsprogrammen inte fungerar så bra.

En intressant funktion är Jaktläge. Det låter dig lokalisera ett program som finns på skärmen. När du klickar på ikonen Jaktläge minimeras Revo Uninstallers fönster ner till systemfältet, och ett blått kikarsikte visas på skärmen. Peka med musen på det och håll nere vänster musknapp för att dra kikarsiktet till det program du vill markera. Det här är utmärkt om du exempelvis har ett program nere i systemfältet, som du inte vet vad det är. Genom att dra jaktlägets kikarsikte till ikonen i systemfältet får du svar, och när du släpper muspekaren visas en meny där du kan välja att avinstallera. För att gå ur jaktläget kan du dubbelklicka på Revos ikon i systemfältet.

Revo Uninstaller har fler smarta funktioner. Klicka på Verktyg för att få fram finesser för att rensa autostartade program och skräpfiler, samt få fram en lista över Windowsverktyg. Om du vill rensa bort skräpfiler klickar du på Sök för att låta Revo skanna hårddiskarna efter temporära filer och annat som kan raderas.

Se Mjukvara.se steg för steg guide till effektiv avinstallation av Program till högerRevo Uninstaller är en kraftfull ersättare till Lägg till eller ta bort program.


Här kan du ladda ned Revo Uninstaller gratis! Det kostar ingenting att använda Revo Uninstaller. Ladda hem och installera fritt.

Revo Uninstaller är freeware, vilket betyder att det inte kostar något att ladda ner och använda det. Programmet är cirka 1,5 MB stort. Det finns även en så kallad portabel version av Revo Uninstaller. Denna version kan du ladda ner om du vill installera programmet på ett USB-minne, och köra det därifrån utan att lämna några spår på datorn du använder. Det är smidigt om du behöver rädda en dator som har ordentliga problem.Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här
KommentarerNamn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

3 Revo Uninstaller visar alla funna registerposter som den vanliga avinstalleringen lämnade kvar. Klicka på Markera Alla och Radera för att ta bort dem. Endast de poster i fetstil kommer att tas bort.
     3 Revo Uninstaller visar alla funna registerposter som den vanliga avinstalleringen lämnade kvar. Klicka på Markera Alla och Radera för att ta bort dem. Endast de poster i fetstil kommer att tas bort.
2 Det finns fyra olika lägen för avinstallering. Måttligt läge gör en bra sökning i registret och på hårddisken för att lokalisera alla filer. Rekommenderas för att rensa bort programmet ordentligt.
     2 Det finns fyra olika lägen för avinstallering. Måttligt läge gör en bra sökning i registret och på hårddisken för att lokalisera alla filer. Rekommenderas för att rensa bort programmet ordentligt.
1 Markera programmet du vill ta bort och klicka på Avinstallera. Du kan högerklicka på en ikon för att få fram fler alternativ. Bland annat kan du googla på programmet för att få reda på mer om det.
    1 Markera programmet du vill ta bort och klicka på Avinstallera. Du kan högerklicka på en ikon för att få fram fler alternativ. Bland annat kan du googla på programmet för att få reda på mer om det.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se