Mjukvara Logo

WinRar

Hem / WinRar
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Winrar är ett ganska praktiskt litet program. Programmet gör två saker – filer packas (komprimeras) och delas upp. Du kan även packa upp filer med programmet. Man kan göra antingen eller. Programvaran som du laddar ned från Mjukvara.se är på svenska!

Packa upp filer med WinRAR Ladda ned

WinRar

Uppdelade filer i många mindre filer är praktiskt om man antingen ska dela upp en eller flera filer på flera mindre disketter, USBminnen eller skivor. Det går då att få ner den där omöjligt stora filen på flera mindre minnen så att transport eller lagring blir möjlig. Idag är det en ganska ovanlig användning och den var störst förr när disketter användes.  Delningen används också ofta för att snabbare ladda ner filer som fildelas. Man kan då ladda delar av en stor fil från flera olika samtidigt.

Packade filer ger också möjligheten att hålla ihop ett antal filer som sen när de öppnas är i samma mapp. Risken för att delar av det man vill ha kommer bort minskar rejält. Det används idag ibland av fildelare som vill hålla ihop exempelvis en film med ett par filer som innehåller textningen.

Här finns Winrar för Windows, dvs för  Windows 95/98, ME, NT, 2000, XP, Vista and Server 2003. För att ladda ned WinRAR till andra operativsystem, tex Mac, OS måste du gå till WinRars hemsida.

Nyttan av WinRar
* Komprimerar och packar upp filer
* Sammanfogar och delar upp arkiv
* Väldigt snabbt och enkelt

WinRAR är inte ett gratisprogram. Däremot kan du testa WinRAR i 40 dagar utan att betala, därefter kostar det 30 Euro.
SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

Eller så kan man ha en snabbare access till packningar och upppackningar via att högerklicka. Då får man upp en meny som ser ut så här och där man gör sina val.
Här kan man välja de filer som man vill packa eller packa upp. Är man ovan vid programmet är wizarden en bra guide till hur programmet funkar.