Kändisar-Hur de använder Flickr

FLickr
Flickr

Det är har nog inte undgått någon av Mjukvara.se läsare att jag är väldigt förtjust i Flickr men idag har vi kommit till det sista inlägget i ämnet Flickr. Ämnet är kändisar. Lite off-topic för Mjukvara.se men eftersom jag är lika svag för kändisar som för Flickr tänkte jag kombinera dessa två i en utsvävning. Dessa kändisar får också fungera som inspiration för er som ännu inte börjar använda Flickr. Enjoy!
Kändisar-Hur de använder Flickr - Mjukvara.seDet som ligger oss närmast om hjärtat är svenska kändisar på Flickr och först ut är Carolina Gynning. Carolinas bildflöde är som en bilddagbok. Hennes mobilkamera används flitigt för att spegla vad hon gör och vem hon möter. Bildflödet är nästan som en blogg. Carolina Gynning har gett tillåtelse att använda bilderna här. Annars är alla rättigheter förbehållna Carolina Gynning.
Peter Englund är en känd svensk historiker som även sitter i Svenska akademin.  Peters foton speglar nog hans liv. Det är foton från Irakkriget, gamla krigskådeplatster som Verdun, lumpenbilder och foton där han skriver som böcker, som ”Brev från nollpunkten”(en av mina favoriter)
The Hives är ett känt svenskt rockband vars medlemmar ursprungligen kommer från Fagersta. The Hives har mycket konserbilder i sitt Flickrflöde
Kändisar-Hur de använder Flickr - Mjukvara.seMusiker finns det ganska många på Flickr. En av de mer framgångsrika är Nine Inch Nails. De jobbar aktivt med att lägga upp sina bilder på Flickr och du hittar massor med konsertbilder, generalrep och några privata bilder.
Beyonce Knowles är verkligen en kvinna jag skulle vilja klippa in bilder på. Dock tillåter hon inte det. Jag är inte heller 100% säker på att detta verkligen är hennes fotoström men den är väldigt seriös gjort och bilderna på henne är ju magiska
U2 var ett av de första banden jag blev hängiven. En av de få banden jag går på konsert med. De använder Flickr aktivt. Här hittar du skivomslag, roliga bilder, konsertbilder och bra bilder på bandet. Tyvärr tillåter de inte heller att man använder bilderna men det var roligt att återuppliva gamla tonårsminnnen av detta banden.
Cold Play är ett band jag ofta spelar i min Spotify spelare. De har få men bra bilder. Dock känner jag mig en gnutta tveksam om det verkligen är deras officiella flöde
Paulo Coelho är en författare som är känd för att ha skrivit alkemisten, som sålts i mer än 30 miljoner exemplar. Paulo är ett föredöme inom sociala medier, bloggar och inte minst Flickrar(finns det ett verb för Flickr). Han skall själv ha lagt upp sina verk på Pirate Bay för att fler människor skall få möjlighet att läsa dem och för att han skall sälja mer. paulo är ett föredöme på nätet och han är oerhört produktiv. Här hittar du tusentals foton på honom själv och hans fans.
Sist men verkligen inte minst har vi världens första internetpresident, Barack Obama. Här finner ni många foton från USA:s nya presidents liv. Nästan 10000 personer följer detta flödet och det finns tiotusentals foton från hans liv. Antagligen har presidenten god hjälp att sköta sin Flickrprofil 😉
Detta var det sista inlägget i min serie om Flickr. Det kommer säkert fler inlägg sporadiskt i framtiden men inte så konsekvent och fokuserat som dessa. Jag hoppas ni njuter av ert nya Flickrkonto lika mycket som jag.
Här finner ni mina andra inlägg om Flickr:
Kom igång med Flickr
Hur fotografer tjänar pengar på Flickr
Blogga framgångsrikt med Flickr
Flickr och copyright
Flickr som forum för fotointresserade
Tack till Pär på Blindmen för hjälp med researchen för detta inlägget.