Lat söndagsläsning!

Idag i Stockholm är det en riktigt gråtrist vinterdag. För varmt för att vara vinter, för fuktigt för att vara januari. En dag att slöa bort i soffan framför tv eller dator, eller som jag tror, både tv och dator.
Jag tänkte därför delge er lite länkar jag får i min inbox av läsare, vänner och bekanta. Jag försöker ju gräva lite djupare men dagar som denna är det nog mer länkar med ”lightfaktor” som gäller.
Först ut är Microsoft som visar en glimt av framtiden. Man blir lite inspirerad en grådaskig dag som denna. Dock lämnar videon en viss bitter eftersmak också. Tekniken är fantastisk och den kommer verkligen göra oss fria från rummet och andra människor. Samtidigt kommer den att begränsa oss. Den världen som Microsoft visar här är högteknologiskt och vi använder internet och olika kommunikationsplattformar hela tiden. Denna värld kommer att övervakas. I en värld som denna vet staten allt om dig. Det finns inte längre några hemligheter. Tekniken kommer gör oss fria men samtidigt kommer den att göra oss övervakade. En tung tanke för mig. Ni kan kämpa emot. Dels så gör man motstånd mot FRA och såhär kan man försöka undvika FRA.

Microsoft är lite pretentiösa så till varje kraft, finns det en motkraft. När ni sett första filmen och tänkt till över FRA. Då ser ni denna och skrattar lite istället 😉

Spore heter ett väldigt populärt spel. Till och med TkJ som aldrig skriver datorspel annars skriver om Spore. En god vän tipsade mig om att ni Spore fantaster kan nu få er figurer ”live”. Läs mer på Pryltrend.
Lat söndagsläsning! - Mjukvara.se