Hur man spelar in musik från Amazon Music på Windows-datorer

För några veckor sedan lanserade min Bloggkompis TkJ sin nya pryl och testblogg, PCOnline. Tommy tar nya steg i sitt framgångsrika bloggande. Prylar och testar av ting är inte riktigt Mjukvara.se:s kärna men jag inser att det är ett viktigt ämne för Mjukvara.se läsare. Tommy har ordet:
Intervju med TKJ om PCOnline! - Mjukvara.seCR:Prylar och tester. Berätta hur du tänker Tommy?
TkJ:Jag är så klart väldigt intresserad av prylar och jag gillar att testa nya grejor. Men samtidigt har min vanliga blogg inte känts som rätt forum. Hade jag börjat publicera en massa nyheter om hårdvara på den bloggen, hade innehållet börjat spreta för mycket.
Därför blåste jag liv i min gamla domän pconline.se och la upp en enkel blogg för att känna av lite. Min vanliga blogg är mer inriktad på att använda datorn – programvarorna, tjänsterna på Internet och så vidare. PCOnline är en mer hårdvaruinriktad blogg.
CR: Berätta om innehållet på PConline. Vad kommer jag hitta där? Vad kommer ni att vara bäst på. Vad kan ni bli bäst på?
TkJ:PCOnline är fortfarande i betastadiet, även om bitarna börjar falla på plats. Dess huvudsakliga innehåll kommer att vara hårdvarunyheter (det vill säga prylar och produkter som har med datorer att göra) samt tester av desamma. Därutöver kommer jag även att publicera lite andra artiklar i form av guider, reportage och dylikt.
Det finns idag en väldig massa duktiga prylsajter i Sverige, och även många riktigt bra hårdvarusajter. Inom nyhetsrapportering av nya produkter kan jag lyckas bra på att skriva lite mer fördjupande, men att slå snabbheten hos konkurrenterna blir svårt. Däremot tror jag att jag har goda möjligheter att lyckas inom tester. Mitt kontaktnät gör att mina möjligheter att komma över testexemplar är väldigt bra.
CR:Vem är besökaren på PCOnline. Vet du det? Har du erfarenhet av den typen av besökare? Vad karaktiserar dem?
TkJ:Idag kan jag bara spekulera. Sajten har trots allt bara varit igång någon månad. Men det påminner om de besökarna på min vanliga blogg, fast lite mer insatta användare. Det har jag märkt av kommentarerna. Diskussionerna är väldigt givande.
I och med Allt om PC, och tidigare tidningar som jag varit chefredaktör för (DigitalStuff och MP3-Musik) har jag en bra syn på denna typ av läsare. Fördelen med webben är snabbheten och framför allt den direktkontakt jag får med läsaren.
CR:Målet med denna bloggen?
I och med min andra blogg, får jag en ”tjuvstart”. Jag kan driva en hel del trafik till PCOnline. Under 2009 räknar jag med att kunna stabilisera mig på mellan 500-1000 besökare om dagen och den ska gå runt ekonomiskt. PCOnline kommer, till skillnad mot TkJ:s blogg, att använda sig av frilansare så den kostar mer att producera.
Det närmsta målet just nu är att lansera sajten på allvar och jag hoppas kunna göra det med en ny design. Jag ska leta upp någon som kan hjälpa mig med det.
CR:Kommer du inte att ta läsare från Allt om PC med dina bloggare?
Nej, tvärtom. Man kan idag dra en linje mellan två klara målgrupper inom datorentusiaster; de som läser datortidningar och de som inte läser datortidninga (utan bara läser på nätet). Med mina bloggar kan jag nå de som läser datortidningar men som ännu inte fått upp ögonen för Allt om PC. Dessutom når jag så klart alla de som bara läser på nätet.
Min tidning och mina bloggar kompletterar varandra väldigt bra. Att folk skulle sluta läsa tidningen för att jag även skriver artiklar, som är gratis att läsa på nätet, är en teori som förkastats sedan länge tillbaka. Se Aftonbladet, DN, SvD, Expressen och så vidare. Man kanske inte tror det, men att driva bloggar och att driva tidningen skiljer sig väldigt mycket. Det är två helt olika saker, och jag tycker bägge är fruktansvärt roligt.
Vad som än händer, så kommer dock mitt hjärta alltid att klappa för tidningar. Jag älskar lukten av trycksvärta på morgonen!