I love you! - Mjukvara.se…om ämnesraden i mailet har den rubriken skall du nog vara lite försiktig med att öppna det. Alla hjärtan är nämligen inte bara kärlekens högtid. Det är också den tiden då alla som sprider virus jobbar för högtryck. Alla som längtar efter kärlek klickar desperat på dessa mail.
IDG rapporterar om en mask som redan sprider sig, Waledac.C. I detta fallet försöker masken komma över lösenord och sprida sin skadliga kod till din adressbok. Det är alltså inte bara din egna dator som infekteras utan din kärlekstörst riskerar också andras datorer.
När jag kollar min egna spamfilter blir jag dock besviken. Inte ett enda ”I love u ” eller ”Be my Valentine”. Bara ”Email Handling Opinion Needed” eller ”RE: Message” Man kan lungt säga att det är jobbigt att vara singel när inte ens hackarna gillar en ;-). Slutsatsen av detta är nog att det dröjer ytterliga en vecka innan jag får kärlek av något virus!
Att virus sprids vid högtider är ingen nytt. Det är också en möjlighet. Inte bara för antivirusföretagen utan även för andra företag. Varför ger inte Interflora bort två månaders gratis antivirus när man köper blommor på nätet till tjejen man spanat in. Eller vice versa. Norton ger bort blommor om man köper ett antivirus till sin parter.
Har du redan ett antivirusprogram så se till att det är uppdaterat. Att du har senaste versionen av Windows installerat och klicka inte på mail från andra tjejer än din flickvän som utrycker sin beundran för dig 😉 Saker som är för bra för att vara sanna är oftast det!
Har du inget antivirus skall du åtminstone ha ett gratis antivirusprogram. Kolla även vad TKJ tycker om antivirus.