När det kommer till att välja det bästa lånet för ens individuella behov finns det ett helt hav av olika långivare som man kan vända sig till. Det första beslutet som man dock tar är huruvida man bör vända sig till en av storbankerna eller långivare på nätet, och det finns stora fördelar med båda valmöjligheterna. Nedan ska vi tala lite mer om vad långivare på nätet kan erbjuda en samt hur man går tillväga för att hitta den bästa möjliga långivaren.
 

Varför ta lån online istället för hos banken?

När man vänder sig till en av storbankerna för ens lånebehov må räntan i vanliga fall vara lägre än hos lån online, men tyvärr finns det en lång rad nackdelar med banklånen. Dessa har nämligen mycket strikta krav och villkor där man behöver sitta i möten, vänta på att en lång låneprocess ska vara över och i vissa fall även uppvisa en säkerhet på det lånet som man vill ta.
Om man istället vänder sig till en långivare på nätet kan man omedelbart skippa allt detta. Ett lån från en långivare online tillåter en att använda beloppet på vad man än vill utan att behöva informera långivaren om vad pengarna ska gå till. Utöver detta behöver man inte uppvisa någon säkerhet för lånet, men den allra största fördelen är hur snabbt det går. När man ansöker om lån hos en långivare online är det nämligen inte ovanligt att man får pengarna utbetalda till en under samma dag som man ansökte om lånet. Det är helt enkelt mycket snabbt och smidigt för de som behöver pengar direkt, och särskilt om man inte kan uppfylla de mycket svåra och stränga kraven som storbankerna har.
 

Lånevillkor

Lånevillkoren kommer att skifta beroende på vilken långivare man vänder sig till, men det finns vissa villkor som de flesta långivare kommer att ha gemensamt. Ett av dessa är kravet om att man behöver vara en svensk medborgare som är folkbokförd i Sverige för att få tillgång till ett lån. Därtill ska man inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden eller med andra ord: betalningsanmärkningar.
Gällande åldersgräns är det viktigt att man är minst 18 år gammal med tanke på att man behöver vara myndig för att kunna skriva på det juridiskt bindande lånekontraktet, men vissa långivare har höjt åldersgränsen en smula. Det är inte ovanligt att stöta på långivare som enbart lånar ut till de över 21 års ålder eftersom de som nyligen har fyllt 18 inte alltid har den mest stabila ekonomin. Man får därför kika efter vad de olika långivarna har för villkor för att finna en som passar. De billigaste lånen är närmare än man tror.
 

Snabblån utan säkerhet

Snabblån eller SMS-lån är en låntyp som blir alltmer populär bland den svenska befolkningen. Den har fått sitt namn efter det faktum att låneprocessen är mycket snabb samtidigt som ansökan ofta sker via mobilen. Allt man behöver göra är att ge sig av till sidan av den långivaren som intresserar en, och därifrån kan man fylla i en låneansökan som enbart tar någon minut. Därefter kommer en kreditupplysning att tas där långivaren garanterar att man uppfyller deras krav, och om detta är fallet kommer lånet att accepteras inom vanligtvis endast några minuter. Senare samma dag har man oftast pengarna på kontot, och svårare än så är det inte.
 

Fördelar med att jämföra lån

Att själv leta upp varje individuell långivare online för att jämföra dem är ett otroligt tidskrävande arbete, särskilt när det dyker upp ny konkurrens varje dag. Istället rekommenderas det därför att besöka en jämförelsesida som ser till så att man snabbt och enkelt kan få en översikt av de allra bästa långivarna därute. Man får då reda på vad varje långivare har för lånebelopp som de erbjuder, hur lång återbetalningstiden är, vad räntan blir per år och mycket mer därtill. Man kan därför lätt få en översikt av alla de mest högkvalitativa långivarna och se vilket erbjudande som passar en.