Det är lika bra att erkänna, jag är en teknisk dyslektiker! Faktiskt! men det är inte bara en nackdel. Mjukvara.se är för vanliga användare, vanliga svennar som är ganska nya på nätet eller har dåliga tekniska färdigheter. Jag tror inte jag kan göra något för internetgeeksen. De har redan sina mötesplatser och kan det de behöver kunna. Mjukvara.se.s blog kommer skriva för vanliga människor. Det kommer inte alltid vara den mest perfekta lösningen men det kommer vara fungerade lösningar.
Jag har en ganska primitiv backup lösningen för min dator. Jag skickar upp all data jag har liggande i min dator till min server. Känns tryggast så. För att göra det använder jag ett filöverföringsprogram, ett så kallat FTP-program. I mitt fall är det ett open source program som heter FileZilla och jag älskare det av en anledning. I toppen av programmet finns det boxar där man enkelt kan kopiera in namnet på servern och loggindata. I bilden nedan ser ni dessa boxar som svarta högt uppe på sidan. Filezilla använder jag som backup - Mjukvara.se Sedan är det enkelt att bara dra filerna till servern och uppladdning börjar.
FileZilla är ett gratisprogram som startades som skolprojekt av tre killar och nu har programet miljoner användare. Du kan läsa mer på Wikipedia om FileZilla
Du kan enkelt ladda ned programmet FileZilla här och på FileZillas hemsida hittar du en mycket information om programmet. FileZilla har bland annat en Wiki som användarna själva skapar innehållet på med mycket information om FileZilla
Jag skall såklart hitta mig en annan backupplösning framöver. Vilken backuplösning rekommenderar ni? Mjukvara.se skall recensera fem stycken backuplösningar inom kort. Vilken är era favisarprogram inom backup?Vad skulle ni rekommendera?