För er som söker efter mjukvaror utomlands har säkert lagt märke till att olika sidor sätter kvalitetsstämplar på olika programvaror, just för att du som konsument skall känna dig trygg när du laddar ned något. Eftersom jag lider av paranoia när jag surfar har jag haft mina tvivel om dessa kvalitetsstämplar. Främsta anledningen är att det produceras otroliga mängder mjukvaror som laddas upp hos dessa websajter och som skall kvalitetstestas. Hur kan man hinna kontrollera allt noggrant?
Idag sprang jag på denna historien om en person, precis som jag haft mina tvivel.  Han hade skapat en textfil, skrivit i filen att detta är nonsen, gjort om den till en exe fil. Sedan hade han laddat upp den på ett gäng sidor som distribuerar mjukvaror. Han hade fått 16 utmärkelser för ett bra program. Detta säger en hel del om marknaden därute för programvaror men också att avsändaren är viktigt.
Förtronde är något man förtjänar, inte något man får. Mjukvara.se är nylanserad och det kommer ta tid för oss att bygga ett förtronde hos er läsare och besökare men det är vårt mål. Våra programvaror testas av våra editorer för att försöka hitta all info om programvaran och nu när vi är nya jobbar vi främst med starkare varumärken.  Framöver kommer vi också att börja testa mer okända programvaror, just för att du skall få ett större bredd i utbudet men också för att där kan vi tillföra mest också.
Så var försktig när du laddar ned programvaror därute