MetaMask för Chrome

Det går inte att sticka under stolen med att Ethereum är en av de mest framgångsrika kryptovalutor idag.Om du överväger att börja använda dig av Ethereum i din handel och letar efter ett säkert och smidigt verktyg, då kan MetaMask vara något för dig. MetaMask är ett tillägg som förvandlar din webbläsare till en Ethereum-browser som samtidigt låter dig hantera identiteter, genomföra transaktioner av krypto sam köra Ethereum dApps.

Vad är MetaMask och vad kan den användas till?

MetaMask är en digital plånbok där du kan lagra och använda Ethereum-baserade tokens. Den gör det också möjligt att få tillgång till decentraliserade tillämpningar (dapps) på Ethereum-nätverket. MetaMask kan användas för att göra säkra, anonyma betalningar och för att interagera med Ethereum-blockkedjan. Idag är MetaMask tillgängligt på Google Chrome, Firefox, Opera och Microsoft Edge.

Hur man skapar ett MetaMask-konto

Att skapa ett konto på MetaMask är enkelt och säkert. Allt du behöver göra är att ladda ner webbläsartillägget MetaMask för Chrome, Firefox, Brave eller Opera. När du har laddat ner MetaMask kan du skapa ett konto genom att ange din e-postadress och ditt lösenord.

Hur man använder MetaMask för att lagra och använda Ethereum-baserade tokens

Så här använder du MetaMask för att lagra och använda Ethereum-baserade tokens

När du har skapat ett MetaMask-konto kan du börja använda MetaMask för att lagra och använda Ethereum-baserade tokens. Du kan ansluta MetaMask till din befintliga plånbok (om tillämpligt) eller kan du skapa en ny plånbok. MetaMask stöder en rad olika tokens, inklusive ERC-20- och ERC-721-token.

Hur du får tillgång till decentraliserade tillämpningar (dapps) på Ethereum-nätverket

MetaMask gör det enkelt att få tillgång till decentraliserade tillämpningar (dapps) på Ethereum-nätverket. Det är bara att navigera till MetaMask-webbläsaren väljer du ”Connect to dapp” (Anslut till dapp) och anger sedan webbadressen för den dapp du vill komma åt. MetaMask kommer att generera en anslutning åt dig, så att du kan interagera med applikationer på Ethereum-nätverket.

Hur man gör säkra, anonyma betalningar med MetaMask

MetaMask gör det enkelt att göra säkra, anonyma betalningar. Med MetaMask kan du signera transaktioner med ditt MetaMask-konto och sedan skicka dem direkt till Ethereum-blockkedjan. MetaMask stöder också en rad olika betalningsmetoder som Ether (ETH), ERC-20-tokens och kreditkort.

Är MetaMask något för dig?

Om du letar efter ett säkert verktyg som kan hjälpa dig med transaktioner samt utveckla, hantera eller köra Ethereum dApps kan MetaMask vara något för dig.