En grupp italienska hackare tog ner Vatikanens webbplats i veckan. Attacken var en hämndaktion för uppdagade och ouppdagade fall av sexuellt utnyttjande av barn, samt barnmisshandel.

Anonymous plockade ner Vatikanens webbplats - Mjukvara.se

Vatikanen har bekräftat att webbplatsen för tidningen ”The Catholic News” att Vatikanens webbplats och deras nyhetsbyrå ”L’Osservatore” webbplats tagits online. Webbplatserna låg nere under några timmar på eftermiddagen och kvällen. Under den tiden skickades besökare till webbplatsen vidare till en sida med en hälsning från hackergruppen. Häslningen innehöll en punktlista med händelser och politiska ställningstagande som Vatikanen gjort. Bland annat fanns abort- och preventinmedels frågan samt bokbål med på listan.
Webbplatserna togs ner med hjälp av DDoS-attacker. Säkerhetsexperter spekulerar i om attacken även var en hämndaktion i samband med att flera LulzSec och Anonymous medlemmar arresterats runt om i världen.
[ad#Google Blogg]
Vatikanen har varit utsatta för attacker av flera slag på den senaste tiden. För ett par månader sedan släppte Wikileaks stora mängder dokument som de stulit från Vatikanens servrar.
Mest troligt är det en hämndaktion på Vatikanen för alla uppklarad och ouppklarade fall av barnmisshandel som dykt upp på senare år. Varför skulle Anonymous och LulzSec hämnas sina arresterade medlemmar, på Vatikanen?
Källa 1