Idag släppte Spotify en ny version av sin programvara och de lyckas återigen få alla användarna att häpna. Det Spotify har gjort är att man på allvar börjat koppla ihop sin programvara med olika sociala nätverk som Facebook. Helt plötsligt kan du göra ännu fler aktiviteter med dina vänner med hjälp av Spotify. Denna sociala dimension skrev jag om redan när jag recenserade Spotify för första gången. Denna sociala faktor är nyckeln till deras framgång och den blev helt plötsligt mycket starkare.
Jag tänker inte prata om alla nya funktioner de adderat. Jag nöjer mig med de jag tycker är viktigast och låter videon i slutet förklara resten:
Koppla ihop Spotify med Facebook: Så du via Spotify kan prata se dina vänners spellistor och via denna funktionen kan du skicka musik och låtar till dina vänner. Med mha av Facebook får man också en egen feed men denna Spotify feed innehåller inte statusuppdateringar som Facebook utan musikuppdateringar, vad dina vänner lyssnar på.
Populära spellistor: Man kan enkelt se hur poppis en viss spellista är genom att se hur många prenumererar på just den spellistan. Man kan enkelt se vem som har bäst smak 😉
Bibliotek: Nu kan du koppla ihop din musik som ligger lokalt i din dator med Spotify och lyssna på den genom Spotify. Bra för viss musik saknas fortfarande på Spotify
Jag måste upprepa mig igen. Spotify går från klarhet till klarhet och de har verkligen användarna högt upp på sin agenda. Jag älskar Spotify
I denna video visar Spotify i mer detalj vilja funktioner de lagt till sin programvara