WordPress: utsatt för flera stora DDos attacker!

WordPress utsattes för den största DDoS(Distributed Denial of Service)-attacken i företagets historia på torsdagen, enligt uppgifter ska DDoS-attacken ha haft en magnitud på flera Gigabit per sekund och sammanlagt ska det ha skickats flera miljontals paket i sekunden till och från WordPress servrar. WordPress tjänst ska ha påverkats märkbart för användarna och när deras tekniker väl lyckats stabilisera tjänsten från den första attacken utsattes de för ytterligare en DDoS-attack. Totalt har WordPress utsatt för fyra DDoS-attacker på två dagar.

Enligt Automattic’s VD, Matt Mullenweg, kom 98 procent av trafiken i DDoS-attackerna från Kina, attackerna var dessutom främst riktade mot en stor kinesisk sida som Automattic inte vill tillkänna ge förän de har undersökt motiven för attackerna. Men vid första anblick och med tanke på attackernas magnitud så kan attackerna ha varit politiskt motiverade för att stänga ner den kinesiska hemsidan. Automattic är företaget bakom WordPress, de äger och underhåller tjänsten som har sina servrar i tre olika städer för att garantera att tjänsten inte slås ut helt om någon av serverhallarna skulle bli attackerade eller förstörda på grund av utomstående åverkan.

Mullenweg menar vidare att de inte är ensamma om att bli utsatta för storskaliga DDoS-attacker just nu, en mängd Sydkoreanska webbplatser blev även de drabbade av attackerna.

Wordpress: utsatt för flera stora DDos attacker! - Mjukvara.se
Källa:

Källa 1