Ingen har undgått den hemska katastrofen som har drabbat Japans östra kustremsa. Media rapporterar flitigt om räddningsarbetet och förstörelsen som jordbävningen och tsunamin orsakade, den humanitära misären och krissituationen med kärnkraftverket i Fukushima. Det är omöjligt att föreställa sig hur det skulle vara att få sitt liv slaget i spillror på bara några minuter, som så många japaner har fått under den här katastrofen. Vi på Mjukvara.se vill skicka våra varmaste tankar till alla som på något sätt har blivit drabbade i den här oerhörda katastrofen.
Den japanska katastrofen utnyttjas i ”falska kampanjer”! - Mjukvara.se
Samtidigt finns det människor som inte skyr några medel för att lura datoranvändare på information eller pengar. Det cirkulerar en mängd olika falska kampanjer som syftar till att lura användaren på pengar eller information, en av de mest alarmerande moraliskt är en YouTube ”kampanj”. ”Kampanjen” utnyttjar användarnas behov av att få positiva nyheter i en media rapportering som mestadels cirkulerar kring den ena katastrofen efter den andra. Därför beger de sig till YouTube för att se nyheter, eller videos om människor som har överlevt på mirakulösa vis.
[ad#Google Blogg]
Om man klickar på någon av videorna i kampanjen länkas man ut från YouTube och ombeds fylla i ett frågeformulär med diverse frågor. När detta är gjort skickas man vidare till en webbplats där skaparna vill att man ska installera en plugin för sin webbläsare som sedan skickar dig en rad suspekta annonser. Man bör undvika att genomföra något av ovanstående steg.
Vi vill rekommendera dig att söka nyheter på legitima webbplatser och inte klicka på videor som du uppfattar som suspekta.