Var tredje amerikan äger en surfplatta.

Pew Internet har undersökt tabletvanor bland de amerikanska medborgarna. De kom fram till att cirka var tredje vuxen amerikansk medborgare äger en surfplatta eller e-bok. Det är en siffra som nästintill dubblades på väldigt kort tid. I mitten av december 2011 var 10 % av medborgaran ägare till surfplattor. I januari 2012 var siffran nästan 20 %. Samma utveckling har även skett för e-böcker.

Var tredje amerikan äger en surfplatta. - Mjukvara.se

Mellandagsrean ledde till en enorm ökning av surfplattor och e-böcker i de amerikanska hushållen. Sannolikt står Apple’s iPad för en stor del av det ökande antalet paddor. Men eftersom att det inte lanserats någon ny modell av iPad så har sannolikt även Amazon’s Kindle och Barnes & Noble’s ”Nook” e-böcker. E-böcker är väldigt populära i USA. De har inte samma popularitet i Sverige.
Amazon har rapporterat att ”Black Friday” var den bästa försäljningsdagen i Kindle’s historia. Även Barnes & Noble rapporterade bra siffror för Nook-serien under julhelgen. Utifrån det vill vi mena att Kindle och Nook har ökat markant.
[ad#Google Blogg]
Vi Sverige finns det cirka 400 000 iPads vilket motsvarar cirka 5 % av befolkningen. Vi hittar inte motsvarande siffror för e-böcker. Men de har definitivt inte haft samma genomslag här som de haft i USA. Dels som en effekt av att man använder olika standarder i olika förlag och enheter.
Källa 1