Internetstatistik för 2011!

Internet var stort i många avseenden redan innan år 2011. Men ur flera perspektiv var 2011 verkligen ett framgångs år för Internet. Bland annat tillkom det cirka 300 miljoner nya webbplatser, totalt omfattar Internet nu cirka 550 miljoner webbplatser. Det är dock oklart om hur man har definierat webbplatser, är det en alla webbplats inklusive samtliga undersidor. Eller är det bara toppsajten som räknas in i antalet.

Internetstatistik för 2011! - Mjukvara.se

Pindom har samlat in stora mängder internetstatistik för 2011. Ur ett säkerhetsperspektiv kan vi konstatera att cirka 20 % av all spam nått fram till mottagaren trots diverse filter och säkerhetsprogram. För att sätta det i relation till totala antalet spam mail, utgjorde de 70 % av alla e-posttrafik. Drygt tre miljarder e-post skickades under 2011. Det medför att det skickades 2.1 miljarder spam under 2011.
Utöver det kan vi se en hel del intressant information om internetanvändning och internetdomäner. Den dyraste domänen som såldes under 2011 var social.com och gick loss på hela 2.6 miljoner dollar. Det visar att domänhandeln verkligen har tagit fart under de senaste åren. Vad gäller internetanvändarna var de totalt 2.1 miljarder under 2011. Nästan hälften av dom är baserade i Asien, och en fjärdedel i Europa.
Vad gäller sociala medier är Facebook överlägset störst med över 800 miljoner användare vid årsslutet. De har ökat med 200 miljoner användare under året. Totalt finns det 225 miljoner Twitterkonton men enbart 100 miljoner av dom räknas som aktiva. Av samtliga aktiva twittrare följer cirka 20 % Lady Gaga. En hisnande siffra.
[ad#Google Blogg]
Pingdom har gjort en omfattande undersökning och presenterar mängder av intressant statistik på sin webbplats. Tyvärr är de lite diffusa och presenterar inte definitioner av begreppen som de använder sig av.
Källa 1