Tre problem med iPad3!

Tre problem med iPad3! - Mjukvara.seApple’s senaste surfplatta, iPad (tredje generationen),  har varit på marknaden i en knapp vecka. Som med samtliga av Apple’s senaste produkter har efterfrågan varit enorm. Surfplattorna från Apple är oerhört populära. Det som skiljer den nya iPad:en från dess föregångare är skärmens upplösning på hela 2048*1536 pixlar. Den är ensam bland alla surfplattor vad gäller upplösningen.
Apple’s produkter brukar rosas av kritikerna vid lansering för att sedan undersökas närmare. Så har nu skett även med den nya iPad:en. Användare och kritiker har hittat tre problem med surfplattan.

  1. Värme

Flera användare har rapporterat att den nya iPad:en blir markant varmare än sina föregångare. Det upplevs inte vara ett problem om man enbart hanterar surfplattan under en kortare stund. Den varmaste registrerade temperaturen låg på cirka 47 grader celsius. Det här problemet har fått ganska mycket uppmärksamhet i media. Bland annat gjorde berättade en tidning att 47 grader celsius är en temperatur som fungerar som en naturlig spermiedödare för män.

  1. Dataförbrukning

Funderar du på att streama video till din iPad via 4G nätet? Tänk om, det har visat sig att 4G anslutningar använder sig av mer data för att strömma objekt än 3G anslutningar. Även om det gäller samma objekt. Det är med andra ord inte aktuellt att strömma högupplösta videor via 4G-nätet.

  1. WiFi-problem.

Om du vill strömma högupplösta videor med din nya iPad är det såklart fullt möjligt via trådlösa nätverk. Det har dock visat sig att iPad:en har för vana att tappa nätverksanslutningen med jämna mellanrum. Något som kan vara väldigt frustrerande. För att råda bot på detta krävs det att man är nära routern med surfplattan. Förmodligen är det här ett mjukvarufel som Apple kommer att åtgärda snarast. Men under tiden får du sitta nära routern när du surfar.
[ad#Google Blogg]
Ovanstående problem kan anses vara icke-problem. 47 grader celsius är ungefär samma temperaturer som en laptop har vid normal användning. Dataförbrukningsproblemet är lätt åtgärdat genom att inte titta på högupplösta videor via 4G-anslutningen. WiFi-problemet är det enda som kan anses vara ett riktigt problem.
Källa 1