E-postadresser till amerikanska militären säljs på webben

Handel med information är en lukrativ marknad för cyberkriminella. I många fall är det stora databaser med e-postadresser till privatpersoner som säljs. Köparna planerar då att använda e-postadresserna i utskick eller i försök till att hacka användarkonton och liknande. Webroot har hittat en webbplats där miljontals e-postadresser erbjuds till köpare.

E-postadresser till amerikanska militären säljs på webben - Mjukvara.se

Webbplatsen har kategoriserat e-postadresserna i nationalitet, organisatorisk tillhörighet (när det är möjligt). Det gör att listan är oerhört attraktiv för cyberkriminella och till och med marknadsföringspersonal.  Även legitima verksamheter har nytta av sådana här listar när de ska göra utskick. Dock finns det mer legitima sätt för organisationer att samla in e-postadresser.
[ad#Google blogg]
Webbplatsen erbjuder cirka 400 miljoner e-postadresser med ändelsen .net, drygt 66 miljoner e-postadresser med ändelsen .org, och drygt två miljoner e-postadresser med ändelsen .mil. Den sistnämnda ändelsen är vigd åt den amerikanska militären. Alltså är två miljoner e-postadresser till amerikanska militärer till salu. Bland de två miljonerna e-postadresserna är det högst troligt att det finns adresser till högt uppsatta militärbefäl. Dessutom är det en överhängande risk för att någon av alla e-postadresserna kan användas för att ge tillgång till interna filer och liknande.
Källa 1