1.5 miljoner betalkort kapade!

1.5 miljoner betalkort kapade! - Mjukvara.seGlobal Payments har meddelat att deras system blivit utsatt för intrång. Totalt 1,5 miljoner betalkort kan ha blivit kapade när någon exporterade stora mängder information ur systemet. Global Payment misstänker att samtliga betalkort är hemmahörande i Nordamerika och således lär inte svenska kortinnehavare ha blivit drabbade.
En undersökning inleddes så snart man upptäckte intrånget. Den har visat att förövarna förmodligen har kommit över så kallad ”Track 2” information. Vilket innebär att förövarna kommit åt en mindre mängd information om kort och bankkonto men inte kortinnehavarnas namn, adresser, och personnummer. Magnetremsorna på betalkort innehåller 3 olika spår (track), kallat för Track 1, Track 2, och Track 3. Track 1 och 2 är de som används i de allra flesta fall. Track 1 innehåller mer utförlig information om kortinnehavare, medan Track 2 innehåller information som är nödvändig för att kortinnehavaren ska kunna använda kortet.
Global Payments meddelar att intrånget skett i mars. Dock har VISA och MasterCard nyligen meddelat att de tror att intrånget skett mellan januari och februari baserat på deras information. De båda betalkortsföretagen var väldigt noga med att poängtera att det inte var deras egna system som blivit komprometterade.
[ad#Google Blogg]
Under en presskonferens har Paul Garcia, ordförande för Global Payments, sagt att inga bedrägeriförsök har skett med den information som blev stulen.
Källa 1