DirectPass tar hand om dina lösenord

TrendMicro har nyligen lanserat programmet ”DirectPass”. Programmet är en lösenordshanterare som ska hjälpa dig att komma ihåg dina lösenord för olika webbplatser, samt fungera som ett kassaskåp för dina lösenord.

DirectPass tar hand om dina lösenord - Mjukvara.se

Den genomsnittlige internetanvändaren har ett flertal konton på olika webbplatser, ofta med olika lösenord. Enligt TrendMicro har mer än 75 % av användarna fler än tio användarkonton till olika tjänster på webben. Samtidigt är det färre än 20 % av användarna som använder någon form av lösenordshanterare för extra säkerhet när de surfar.
”DirectPass” har flera väldigt nyttiga funktioner för den genomsnittliga användaren, bland andra:

  • Förvaring av samtliga lösenord på en säkerplats.
  • Automatiserad inloggning på webbplatser där användaren sparat lösenord.
  • Extra säkerhet för bankärenden.
  • Möjligheten att spara anteckningar säkert.
  • Synkronisering mellan enheter (PC och mobila enheter).

”Med ’DirectPass’ vill minska risken för att användare blir offer för bluffkampanjer och andra hot. Detta genom att höja säkerheten i lösenordshanteringen utan att det påverkar användarans vardag och internetupplevelser”, sa Carol Carpenter på TrendMicro.
[ad#Google Blogg]
Jag tror att TrendMicro har valt rätt väg att gå med programmet. En lösenordshanterare är som ett antivirusprogram, det ska bara finnas och fungera i bakgrunden. Det ska påverka användarnas vardagliga liv så lite som möjligt. ”DirectPass” verkar vara ett vettigt program.
Källa 1