Lockheed Martin under attack!

LockHeed Martin är en av USA:s största militära entreprenörer med uppdrag från flera olika myndigheter har blivit utsatta för någon form av attack mot deras datasystem. Under 2008 var LockHeed Martins statliga kontrakt värda 36 miljarder dollar och de har enbart fortsatt att öka. De tillverkar bland annat undervattensmissiler för ubåtar, särskilda stridsflygplan och mycket annat.
Lockheed Martin under attack! - Mjukvara.se
Lockheed Martin bekräftade i lördags att de blivit utsatta för en omfattande och envis attack i deras datasystem, men att de lyckades begränsa attacken snabbt tack vare deras säkerhetssystem. De har skrivit ett utlåtande som meddelar att deras datasystem återigen är säkert, och att ingen kund, myndighet eller personal förlorat information i attacken.
Uppgifter i The New York Times menar att Lockheed Martin vidtagit omfattande åtgärder så fort intrånget upptäcktes, samt att de utfärdat nya lösenord till de anställda inom företaget. Lockheed Martin ska även ha meddelat berörda myndigheter om incidenten samt startat en utredning för att undersöka attackens natur, och härkomst. Uppgifter inne ifrån företaget gör gällande att man inte kunnat utesluta att attacken kan ha haft samband med en attack mot företaget från tidigare i år.
[ad#Google Blogg]
Det är grundläggande att en militär entreprenör har adekvat säkerhet i sina datasystem för att skydda konfidentiell information från utomstående. Det är inte känt vad förövarna var ute efter, eller om de fick med sig någon form av information. Men de kan potentiellt komma åt information som rör militärteknik och struktur.
Vi har listat några bra webbplatser om datorsäkerhet för dig som vill läsa mer om datorsäkerhet samt skapat en lista med enkla steg att följa för att undvika virus och intrång i din dator.
Källa 1