Mödosamt att följa vänner på sociala nätverk! - Mjukvara.seEn ny studie utförd av en grupp av forskare vid Indiana University, USA, konstaterar att det maximala antalet vänner man aktivt kan följa via sociala medier är cirka 150. Desto fler vänner, desto tyngre bli det att hålla koll på allt som sker hos alla, logiskt nog. Sociala medier är konstruerade på ett sätt som gör det enkelt att hitta sina vänner samt bli vän med dom, och de strävar efter att utveckla system där det ska vara enkelt att följa de etablerade vännerna.
Studien är genomförd med hjälp av Twitter. Forskarna har studerat över 380 miljoner ”tweets” skickade mellan 3 miljoner användare över en tidsperiod på fyra år. Forskarna fann att användarna är mest benägna att ”twittra” och knyta nya kontakter via Twitter i början av sitt användande, vilket resulterar i att de skapar för många kontakter som gör det för mödosamt att hålla koll på alla. Därför trappar användaren ner sitt Twitteranvändande för att enbart koncentrera sig på de vänner som han eller hon har starkast band till.
[ad#Google Blogg]
Den brittiska antropologen Robin Dunbar kom fram till att människan kan hantera ungefär samma antal vänner i verkliga livet, redan i sin forskning på 90-talet. Alltså långt före ens tanken på sociala medier ens var tänkt. Hans forskning rörde sig om studier av varierande primater,
Slutsatsen är alltså att sociala medier har gett oss nya möjligheter att öka vårt nätverk av bekanta och bekantas bekanta, medan antalet av våra närmaste vänner är i stort sett de samma över tid.
Om du vill lära dig mer om Twitter kan du läsa vår guide för hur du blir en supertwittrare.
Källa 1