Genvägen till nya Twitter.com – appen.

Natten till fredagen hölls en konferens där Twitters VD, Dick Costolo, presenterade den nya versionen av Twitter.com med tillhörande appar. Nya funktioner och en mer informativ layout kommer att rullas ut de kommande veckorna. Även apparna för iOS och Android har fräschats till och fått de nya funktionerna.
Genvägen till nya Twitter.com – appen. - Mjukvara.se
Twitter.com har fått ett helt nytt utseende i och med att man har ändrat orienteringen i layouten. Misstolka mig inte nu, det är fortfarande ett vertikalt flöde. Men man har lagt profilinformation och trender till vänster om flödet, istället för till höger där det ursprungligen var. Man har lagt till nya funktioner i den enskilda tweeten, numera kan man ”öppna” den och se hur många som har sparat den som favorit, samt vilka som har retweetat den.
Menyn uppdaterats till att bestå av tre flikar, ”Home”, ”Connect”, och ”Discover”. Home är självklart startsidan med den nya layouten. ”Connect” är en ny version av den tidigare ”@mentions”. ”Connect” är uppdelad i två undermenyer: ”Interactions” och ”Mentions”. Mentions är precis som tidigare där du ser alla som på något sätt interagerat med dig. Medan ”Interactions” är ett flöde av alla som har följt dig på sistone, interagerat med dig, samt börjat följa dig.
”Discover” är en uppdaterad version av ”Who to Follow”. Där finns fortfarande funktionen som hjälper dig att hitta intressanta människor att följa. Men den har fått tillskott. Nu kan du aktivt se vilka dina vänner börjat följa på senaste tiden. Det har dessutom fått en helt ny undermeny i form av ”Stories”. Här samlas de nyheter och intressanta artiklar som är populära på Twitter. Den nya funktionen gör det lättare för dig att hitta intressant material via Twitter.

[ad#Google Blogg]

Det nya Twitter.com har fått en helt ny layout med antal nya spännande funktioner, som ska vara till nöje för dig som användare. iOS och Android apparna har uppdaterats med den nya layouten och de nya funktionerna, anpassade för mindre skärmar. I princip ser apparna ut som webbvarianten av Twitter.
Enligt utsago från Twitter, skulle det vara möjligt att få den nya webbvarianten av Twitter genom att ladda ner den uppdaterade appen. Något som hade skyndat på den annars automatiserade processen. Men tyvärr verkar det inte fungera fullt ut. När jag provade skedde inte uppdateringen på webben. Men du kan ge det ett försök, kommentera gärna sedan.
Källa 1