Massiv identitetsstöld mot pokerspelare. - Mjukvara.seDen oerhört populära pokersajten ”Ultimate Bet Poker” har drabbats av omfattande intrång och stöld. Cirka 3.5 miljoner pokerspelare har fått sin personliga information stulen och publicerad i ett offentligt forum. Informationen fanns bara tillgänglig på forumet under åtta minuter, men trots det han en stor mängd medlemmar ladda ner informationen.
Den personliga informationen som har blivit stulen är bland annat: spelarnas namn, användarnamn, födelsedata, e-post, IP-adress, telefonnummer, samt balans i kontot på ”Ultimate Bet Poker”. Omfattande information som kan få stora konsekvenser för spelarna hos pokersajten.
”Ultimate Bet Poker” har uttalat sig om intrånget och uppger att det är oklart vem som ligger bakom intrånget. Man har även gjort stickprov i de stulna filerna. De visar att den stulna informationen publiceras på ett sätt som gör att de flesta kan ta till sig informationen.
[ad#Google Blogg]
Företaget ”Ultimate Bet Poker” har sedan april i varit beslagtaget av justitiedepartementet i USA. Vilket medför att inga användare har kunnat plocka ut pengarna på sina konton. Med andra ord kan inte cyberkriminella göra det heller, även om de har all information de behöver.
Cyberkriminella kan trots det fortfarande använda den information som nu har spridits, till att genomföra identitetsstölder.
Källa 1