De hetaste trenderna på Facebook 2011! - Mjukvara.seFacebook analyserar ständigt den information som publiceras på Facebook av användarna. Det är en av deras former för omvärldsbevakning. Med hjälp av sina analyserar har de tagit fram en rad listor med de mest populära ämnena på Facebook för 2011. Bland annat har de tagit fram de mest poulära filmerna, artisterna, skådespelarna, nyheterna och låtarna på Facebook. De har även tagit fram en överliggande lista som presenterar de tio mest populära ämnena världen över. Vi topp tre på listan med en beskrivning, och nämner övriga sju i listan.

 1. Osama Bin Ladens död.

Den tio år långa jakten på världens mest ökända terrorist tog slut 2011. Amerikanska elitsoldater tog sig in i hans dolda bostad och dödade honom och flera andra i bostaden. Inte nog med att hans död kablades ut av otaliga nyhetsbyråer över hela världen. Den direktrapporterades av en slump på Twitter av en boende i samma stad.

 1. Green Bay Packers vinner Super Bowl.

Det amerikanska fotbollslaget Green Bay Packers vann den åtråvärda Super Bowl finalen, för fjärde gången i klubbens historia. Green Bay Packers är en liten klubb från en relativt liten stad. Vilket gjorde deras vinst ganska sensationell. Dessutom är klubben inte vinstdrivande och är det enda laget i ligan som är ett offentligt företag. Lagets Super Bowl hyllades och kommenterades i stor utsträckning på Facebook.

   [ad#Google Blogg]
 1. Casey Anthony frias från mord- och dråp-anklagelser.

Den 25 åriga kvinnan Casey Anthony misstänktes länge ha mördat sin två åriga dotter. Det var i juni 2008 som den då två åriga dottern försvann ifrån sitt hem, och hittades död sex månader senare i ett skogsbryn nära hemmet. Modern blev huvudmisstänkt för mord på sin dotter, och sedan dess har hon suttit frihetsberövad. Under tiden har det kommit fram motstridiga uppgifter angående dotterns försvinnande och död. I somras friades Anthony från samtliga anklagelser gällande mord och dråp. Att hon friades väckte en folkstorm i sociala medier, och Facebook är inget undantag. En folkstorm så stor att hon hamnade på tredje plats i listan.

 1. Charlie Sheen.
 2. Steve Jobs bortgång.
 3. Det kungliga bröllopet i Storbritannien.
 4. Amy Winehouse bortgång.
 5. Call of Duty: Modern Warfare 3.
 6. Militära operationer i Libyen.
 7. Orkanen Irene.

Källa 1