De skadligaste kändisarna på Internet!

Säkerhetsföretaget McAfee har för femte året i rad genomfört en undersökning för att ta reda på vilka som är de skadligaste kändisarna på Internet. Med skadligaste menas den kändis som leder till flest skadliga webbplatser vid en sökning med något sökverktyg. McAfee har koncenterat sig till att undersöka skadligheten bland de mest populära politikerna, musikerna, komikerna, atleterna och Hollywoodstjärnorna.
De skadligaste kändisarna på Internet! - Mjukvara.se
Undersökningen visar att Heidi Klum är den celebritet som är absolut skadligast, hon är den som flest cyberkriminella försöker utnyttja genom att infektera webbplatser som på något sätt handlar om henne. Klum tar därmed över första platsen efter skådespelerskan Cameron Diaz som har var förra årets skadligaste celebritet, och en prenumerant på topp tio placering flera år i rad. Överlag är skådespelare och modeller de skadligaste celebriteterna att söka efter på Internet, medan musiker och atleter är de säkraste korten att söka efter.
[ad#Google Blogg]
Cyberkriminella använder ofta nyheter angående kändisar när de ska locka in människor till deras skadliga webbplatser. Ryktes karusellen kring skådespelare och övriga kända personer hungrar ständigt efter nya händelser att sätta tänderna i. Vilket leder till att nyheter oavsett sanningshalt lockar människor till webbplatserna. Webbplatser där de samtidigt får sina datorer infekterade av någon skadliga mjukvara.
Den årliga undersökningen visar att rotationen bland de mest skadliga kändisarna är ganska stor och beror mycket på kändisars prestationer och kön. Samtliga förutom två på årets topp tio lista är kvinnor. Kvinnor som nyligen har medverkat i populära filmer.
Källa 1