Tre stycken kvittoappar till Iphone recenserade!

Det är inte lätt att hålla reda på alla sina kvitton  när man är företagare och det är inte förvånande att det utvecklats flera appar för att hjälpa till med den saken. Här kommer vi att se närmare på tre av dem – Piikki, Visma Mobil Scanner och Sparakvittot som alla har sina olika för- och nackdelar. Har du tröttnat på att hantera mängder med papperskvitton, kvitton som har en förmåga att försvinna när man behöver dem? Då kan någon av nedanstående appar vara något för dig. Tack till Fredrik på Ekonomijuridik.se för tipsen på appar. Fler apprecensioner finner du här.
Piikki
Piikki var en av de tidigaste kvittoapparna och den fungerar helt enkelt så att man fotograferar sina kvitton med mobilen. Bland dess fördelar kan här nämnas att den är enkel att koppla upp mot Dropbox, Google Drive och Evernote, och att det går att tagga sina kvitton på flera olika sätt. För företagare finns också möjlighet att automatiskt maila kvitton till sin revisor. Piikki erbjuder också många möjligheter att tagga sina kvitton och det går exempelvis att sortera dem efter var de fotograferades. Piikki har också bra iOS-integrering vilket gör det lätt att synka olika enheter – förutsatt då att det rör sig om iOS-enheter. För den som inte är inne i Apples ekosystem så är Piikki inte fullt så användbar.
Finns till: iOS.
Visma Mobil Scanner
Visma mobil scannerVisma Mobil Scanner riktar sig först och främst till företag och inte privatpersoner. Den fungerar helt enkelt som så att du fotograferar dina kvitton och fakturor, och kan sedan överföra den till Vismas olika administrations- och ekonomisystem. Det är helt klart det som är Visma Mobil Scanners stora fördel – kopplingen till Vismas övriga produkter. Men det förutsätter ju att man använder sig av dessa; för den som använder sig av andra system så är Visma Mobil Scanner inte fullt så användbart. Det är också helt klart att appen riktar sig till företagare och inte privatpersoner – för den som vill hålla ordning på sina olika kvitton digitalt som privatperson så är Visma Mobil Scanner inte rätt lösning. För företag som redan använder sig av Vismas övriga program så är Visma Mobil Scanner ett självklart val tack vare integreringen.
Finns till: iOS, Android, Windows Phone.
 
Sparakvittot
Sparakvittot är en på flera vis nyskapande app, vilket samtidigt är lite av ett problem. Med Sparakvittot kan du få dina kvitton direkt i digital form när du betalar i kassan – förutsatt att butiken i fråga är ansluten till Sparakvittots system. Detta är någonting som gäller långt ifrån alla butiker. Den fungerar dock utan större problem med de butiker som är anslutna. Vad gäller andra butiker så finns möjlighet att lägga in kvittona manuellt, genom att helt enkelt fotografera dem. Det fungerar, men känns inte helt optimalt. Om fler av de större butikskedjorna anslöt sig till systemet så skulle Sparakvittot kunna vara i en helt egen klass. Men så är tyvärr inte fallet. En användbar app, men det begränsade antalet anslutna butiker gör att det inte går att utnyttja dess fulla potential.
Finns till: iOS, Android, Windows Phone.