Scareware: Vad är Scareware?

Scareware (skrämselprogram) är ett växande problem. Det är ett sätt att lura människor genom att skrämma dem att göra saker. Det vanligaste sättet att skrämmas med Scareware  är att skapa en falsk virusvarning och sen lura människor att köpa ett program för att lösa problem som är fejk. Man kan också bli lurad att klicka på länkar, installera saker eller annat otyg.
Scareware: Vad är Scareware? - Mjukvara.se Länge var scareware något som i huvudsak fanns på internets bakgator. Problemet har börjat växa genom att scarewarebedragare börjat köpa upp sig i googles rankingar så att fejksidor kommer mycket högt upp på sökningarna. Det drar trafik, och samtidigt ökar risken att ovana användare kommer in på sidorna och luras.
Det viktigaste är att som alltid vara kritisk. Virusvarningar och liknande kommer sällan när man går in på en sida. Nästan lika viktigt är att kunna sitt antivirusprogram. Vet man hur det ser ser, hur det varnar och liknande så ser man direkt om det kommer en varning som ser ut på ett nytt sätt. Då är det dags att vara kritisk, och helst köra sitt riktiga antivirusprogram.