Facebooks Säkerhetshål Sätter Fokus På Anonymiteten

Dagens snackis, globalt, på nätet, är en 54 sekunder lång video som visar hur man gör att att komma åt sina vänners chatdiskussioner inne i Facebook, genom ett trick som alla kan lära sig. Man kan också enkelt se sina vänners  väntande vänförfrågningar. Människor är upprörda över att Facebook förbisett ett sådant enkelt säkerhetshål. Nedan kan ni kolla videon:

Jag förstår att människor är upprörda. Man tror att man är privat men man är inte det. Man kan bara spekulera i hur många chatdiskussioner som avlyssnats på detta sättet. Samtidigt sätter det också fingret på svårt det är att vara privat på nätet. Jag skulle vilja hårdra det genom att säga att man skall nog inte förvänta sig för mycket privatliv på nätet. Allt du gör lämnar stora mängder digitala spår efter sig och alla dessa spår kan analyseras på olika sätt. Nätet är en kommunikationsrevolution men all denna kommunikation kan också analyseras av externa parter.
Med detta tal avseer jag inte att försvara Facebook, inte alls. Det som de gjorde är bara slarvigt och troligen har några av deras techiesar redan fått lämna företaget. Jag vill sätta fingret på ett fenomen som bara accelerar. Ger man sig ut på nätet kan man inte förvänta sig anonymitet längre. Har man den insikten så tror jag man lättare kan agera som man skall på nätet och vara säker. Så gör inget på nätet du inte skulle kunna göra i verkligheten framför andra.
Fler artiklar om Facebook
Hacka Facebook
Koppla Twitter och Facebook
Om du gillar denna blogposten så följ Mjukvara.se med hjälp av RSS . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här