Apple OS X riskerar att bli utsatt för fler virusattacker

Apple OS X riskerar att bli utsatt för fler virusattacker - Mjukvara.sePanda Security har nyligen lanserat sitt senaste tillskott i produktfamiljen, ett antivirusprogram för Apple OS X. Apple har tidigare menat att OS X är så säkert att det inte behövs ett antivirusprogram, nu menar alltså Panda Security att risken för virusattacker har ökat och därmed behovet av ett antivirusprogram.
Historiskt sett har det tidigare inte funnits ett lika stort behov för antivirusprogram i Apples operativsystem som i Microsofts Windows. Detta därför att Windows har varit marknadsledande  med många fler datorer att attackera, samtidigt som det har funnits fler säkerhetsbrister i Windows än i Apples operativsystem. Trots att behovet inte varit så stort har de stora antivirusföretagen haft antivirusprogram på marknaden ganska länge.
Man märker nu en ökning av virus och potentiella attacker mot Apple OS X i takt med att deras marknadsandelar ökar. Desto fler datorer att attackera, desto fler virus skapas. För varje nytt virus som är skapat för Apple OS X skapas det mellan 100 till 500 virus för Windows. Windows är alltså mer utsatt. Ändå kan man argumentera att Windows är säkrare än Apple OS X då Microsoft har varit tvungna att hantera virushot och attacker under en väldigt lång tid. Microsoft har dessutom ett inbyggt antivirusprogram i Windows, detta är ett direkt resultat av att ha hanterat virusattacker under så lång tid. Apple OS X är fortfarande ett väldigt säkert operativsystem, men man lämnar virussäkerheten till tredjeparts tillverkare av antivirusprogram.
Källa:
Källa 1