Apple bland top fem största mobiltillverkarna!

Apple bland top fem största mobiltillverkarna! - Mjukvara.seFör första gången har Apple tagit klivet upp bland de fem största mobiltillverkarna i världen, de har nu fjärde platsen.
Apple hade en andel av världsmarknaden på hela 4.3 procent under perioden juli till september. I och med sin ökande marknadsandel har de tagit sig förbi SonyEricsson på listan över världens största mobiltelefontillverkare. Detta är en imponerande utveckling av ett företag som erbjuder så pass få modeller i jämförelse med konkurrenterna. Apple har den senaste Iphone 4 och den äldre Iphone 3GS på marknaden, alltså enbart två modeller. Jämför det med SonyEricsson som har uppskattningsvis 15-30 modeller på marknaden.
Apples telefoner är eftertraktade tack vare dess utseende, funktionalitet och stora utbud av applikationer. Just applikationerna är ett enormt dragplåster, det finns allt från spel till verktyg för att öka sin produktivitet till hälsovårdsrekommendationer. I och med att Apple ställer höga krav och granskar applikationerna innan de släpps på marknaden så håller de flesta applikationerna relativt höga standarder. Motsatsen till Apples hårda krav och granskningar är den öppna marknaden i Google Android systemet, det finns för och nackdelar med båda, men ur ett rent användarperspektiv så är det enklare att hitta bra applikationer till Iphonen än till Android-telefoner.
Nokia innehar första platsen med en marknadsandel på hela 33 procent, därefter följer Samsung på 21 procent och på tredjeplats kommer LG på 8.5 procent.  Sony Ericsson och RIM (Research in Motion, tillverkaren av Blackberry) konkurrerar om 5:e platsen som just nu innehas av RIM.
Det är intressant att se att ett företag med så få modeller på marknaden ändå kan konkurrera med de som har väldigt många modeller. Ska man dra slutsatsen att det är bättre att nischa sig mot en typ av telefoner, eller har applikationer och smartphones tagit över marknaden totalt sett? Intressant att diskutera. Gör gärna det i kommentarsfältet!
Källa:
Källa 1