På jakt efter den rätta mjukvaran?

Att ge sig ut på jakt efter mjukvara kan vara en riktig djungel om man inte har specialkunskaper inom IT. Utvecklingen inom programvaror och webbapplikationer går rasande fort och det är inte helt enkelt att hänga med i svängarna. Det är viktigt att vara försiktig med vad man laddar ner för program på sin dator eller vilket innehåll från nätet man sparar ner, särskilt från företag man inte känner till sedan tidigare. För finansiering av dina inköp på ett tryggt sätt kan du alltid vända dig till Axo Finans
På mjukvara.se kan du få mer kunskap genom att fördjupa dig i recensioner, utvärderingar och tips om olika programvaror.
Mycket fokus ligger på internetsäkerhet såsom till exempel antivirus och olika backup-program. Bedrägerier via internet är något som tyvärr ökar för varje år. Bland det vanligaste är att bedragarna på olika sätt kontaktar dig för att försöka få dig att lämna ut personlig information. De låtsas ofta vara någon du redan känner och litar på. Andra tillvägagångssätt som är vanliga är så kallat nätfiske där du exempelvis blir kontaktad av ett företag du redan är kund hos. De kan exempelvis hävda att du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök och vill få dig att logga in på dina konton via en falsk hemsida så de kommer åt dina uppgifter.
Vill man göra sin dator så säker som möjligt och undgå kriminella, skojare och hackers så gäller det att vara påläst och informerad.
 
Mer än bara säkerhet
Förutom internetsäkerhet tillhandahåller mjukvara.se information även om många andra områden. Här kan du lära dig massor om hur du kan surfa anonymt på nätet, hur du gör backup på din data, hur olika krypteringsprogram fungerar, vilka gratisprogram som är bäst och hur det egentligen fungerar med ett webbhotell.
Vilken mjukvara som bäst passar dina beror ju på vad du vill åstadkomma. Här finns tips om bra mjukvara att arbeta i för dig som bloggar, tips om bra program för dig som släktforskar och intressanta tips om vilken mjukvara som är bäst att redigera bilder i för dig som fotograferar.
Som grädde på moset kan du fördjupa dig i en mängd olika intressanta reportage eller vad sägs om:

  • Blipp skapar snabbare kortbetalningar
  • Hur man med rätt programvara rensar bort onödiga program från sin dator
  • Hur får man sin hårddisk att bli snabbare
  • Hur du kan göra en övervakningskamera av din webbkamera