Om du redan har en brandvägg eller antivirus installerat!

De flesta datoranvändare har en brandvägg, antivirus eller annan programvara som skyddar deras dator. Den kan dock vara inaktiv för att man inte betalt licensen, eller så har man glömt bort att man har den och är egentligen rätt okunnig.Eftersom Mjukvara.se är om nedladdning men innan du installerar programvaror från Mjukvara.se, speciellt brandväggar, antivirus och andra programvaror som skyddar din dator måste du avinstallera den befintliga programvaran. Enda undantaget är Microsofts egen brandvägg
Detta beror på att du inte kan köra två brandväggar från tredje part sida vid sida på din PC – de kommer att komma i konflikt med varandra. Många brandväggar upptäcker tex om du redan har en brandvägg installerad, tex  Comodo . Om detta är fallet kommer du att bli ombedd att avbryta installationen och ta bort den andra brandväggen. Du behöver inte oroa dig över detta om du har använt dig av Windows-brandväggen; denna kommer att avaktiveras automatiskt då du installerar Comodo.
Det bör vara möjligt att avinstallera den gamla tredjepartsbrandväggen via Lägg till eller ta bort program. Följ processen noggrant – se till att du besvarar de frågor som dyker upp rörande borttagandet av programvaran och att du startar om datorn efter att du är klar. Om din brandvägg tillhörde en större säkerhetsserie, som till exempel Norton Internet Security, är det förmodligen en bra idé att behålla den installerad. De flesta programserier av det här slaget erbjuder förbättrade brandväggsalternativ, vilka påminner om Comodos egna funktioner. En del av dessa kan vara knepiga att ta bort, eftersom de bäddar in sig ganska djupt i Windows. Det bästa är att lämna dem ifred.