Man dömd till fängelse efter utpressning med DDoS-attacker!

Man dömd till fängelse efter utpressning med DDoS-attacker! - Mjukvara.seEn tysk man dömdes i dagarna till ett 34 månader långt fängelsestraff efter att ha blivit dömd i en utpressningshärva där han hotat att ta ner flera företags webbplatser såvida de inte betalade honom en angiven summa pengar.  Totalt drev mannen utpressning mot sex företag, samtliga inom spelbranschen. Deras webbplatser var plattformar för kunderna att satsa pengar på olika saker på.
Mannen påstod sig kunna överbelasta företagens webbplatser med så kallade DDoS-attacker, vilket han hotade med att göra under fotbolls VM, när spelandet på olika matcher och statistik nått sin högsta nivå. Mannen begärde 2.500 euro från varje företag för att inte genomföra sin attack. Tre av de sex företagen betalade honom, medan övriga tre vägrade även efter det att mannen begärt en mindre summa pengar.
[ad#Google Blogg]
Enligt den tyska tidningen Deutsche Welle ska mannen ha kontrakterat ett ryskt nätverk, kallat botnet, för att genomföra sina attacker ifall företagen vägrade att betala honom. Av vad som framgår i tidningen har han även utfört attackerna mot de företag som vägrat betala, då han blivit dömd för datorsabotage och utpressning.
Lufthansa utsattes för en DDoS som slog ut hela deras webbplats för fem år sedan, men en domstol fann då att attacken inte var emot lagen då den skedde i form av en protest både från civilit och politiskt håll. Därför dömdes ingen för det dådet, annat är det med mannen som attackerade företagen. För han agerade i vinstsyfte.
Du kan läsa mer om DDoS-attacker, vad de innebär, hur de fungerar i vår artikel om datorvirus. Därkan du även uppdatera din allämna kunskap om datorvirus.
Källa 1