Vad är Oura ring generation 3?

Oura Ring Generation 3 är en stilren och diskret fitness-tracker med avancerade mätinstrument och verktyg för återhämtning. Med sin eleganta design och diskreta format är den en perfekt följeslagare för att övervaka din hälsa och optimera din sömnkvalitet. Dess avancerade funktioner ger dig värdefull insikt om din kropp och hjälper dig att vidta åtgärder för att förbättra din återhämtning. I den här recensionen av Oura Ring Generation 3 tar vi upp tre viktiga aspekter att tänka på när du använder denna smarta ring.

En unik träningsmätare som håller koll på din hälsa

Oura Ring är en annorlunda träningsmätare som bärs som en ring på pekfingret, istället för de traditionella träningsklockorna som bärs runt handleden. Med sin minimalistiska design sticker Oura Ring ut genom att sakna knappar och fysiska kontroller.

Trots inledande skepsis har Oura Ring Generation 3 snabbt blivit en daglig följeslagare för många. Den kompletterar exempelvis en Apple Watch bra, med sina avancerade sömnmätningar och råd om hur du kan återhämta dig på bästa sätt. Ringen fyller en lucka inom det holistiska hälsoperspektivet, som Apple Watch kanske inte helt kan täcka. Oura Ring Generation 3 har till och med potentialen att delvis ersätta en smartklocka som tidmätare.

Hitta rätt storlek för dig

För att säkerställa att du får en perfekt passande Oura Ring finns den tillgänglig i fyra olika metallytor. Det krävs att du använder ett storlekskit för att hitta den rätta passformen. Genom att använda storlekskittet får du en ring som du kan bära bekvämt och problemfritt dygnet runt. Även om processen kan verka något tidskrävande, är det väl värt ansträngningen för att få en perfekt passande ring som du kan använda utan problem varje dag.

Praktisk användning dygnet runt

En av de stora fördelarna med Oura Ring är att den är utformad för att kunna användas dygnet runt utan att behöva tas av alltför ofta för att laddas. Ringen behöver endast laddas en gång var fjärde till sjunde dag, vilket gör att du kan ha den på dig utan avbrott. Dessutom är Oura Ring vattentät och tål kontakt med tvål, oljor och andra ämnen som dina fingrar kan komma i kontakt med. Detta gör att du kan använda ringen utan att oroa dig för att den ska skadas eller att du behöver ta av den i olika situationer.

Aktivitet, sömn och beredskap

Oura Ring erbjuder en omfattande hälsospårning genom tre huvudområden:

  • Aktivitet
  • Sömn
  • Beredskap

Genom att mäta din aktivitet kan ringen ge dig värdefulla insikter om din fysiska aktivitet och hjälpa dig att sätta upp mål för att förbättra din kondition. Dessutom erbjuder Oura Ring avancerad sömnspårning med detaljerad information om din sömnkvalitet, vilket kan hjälpa dig att optimera din sömn och vakna upp mer utvilad. Slutligen ger Oura Ring dig information om din beredskapsnivå, vilket är ett mått på hur redo din kropp är för fysisk och mental aktivitet. Genom att integrera dessa tre områden i en enda enhet får du en heltäckande bild av din hälsa och ditt välmående.

Oura-medlemskapet för en fullständig upplevelse

För att få tillgång till alla funktioner och fördelar som Oura Ring erbjuder krävs ett Oura-medlemskap. Medlemskapet ger dig en fördjupad upplevelse av hälsospårningen och tillgång till avancerade funktioner och analyser. Medlemskapet kostar $5.99 per månad. Det är dock viktigt att notera att detta inte är ovanligt inom fitness-spårningsmarknaden idag, där många liknande produkter också erbjuder prenumerationsbaserade tjänster.

Genom att investera i ett Oura-medlemskap får du tillgång till ytterligare funktioner som kan hjälpa dig att få ut ännu mer av din Oura Ring. Du kan få mer detaljerade analyser av dina hälsodata, personliga rekommendationer och insikter baserade på din individuella profil. Medlemskapet ger dig också tillgång till exklusiva evenemang, föreläsningar och material som kan hjälpa dig att vidareutveckla din förståelse för hälsa och välbefinnande.

En diskret träningsmätare för vardagen

Oura Ring Generation 3 smälter in bland vanliga smycken, som exempelvis enkla silverringar, tack vare sin diskreta design. Ringen har tre inre kanter med sensorer för:

  • Pulsmätning
  • Andningshastighet
  • Kroppstemperatur

För att få noggranna mätningar rekommenderas det att bära ringen på pekfingret med den lätt plattade kanten uppåt. Oura Ringen är utformad för att vara osynlig under vardagen och dess vattentäta egenskaper gör att den kan bäras under aktiviteter som:

  • Träning
  • Handtvätt
  • Matlagning

Ringen är motståndskraftig mot svett, tvål och andra vanligt förekommande element som man kan stöta på under dagen.

Trots sin hållbarhet är det dock inte rekommenderat att medvetet utsätta ringen för extrema förhållanden, som att råka placera den i en tvättmaskin. Med Oura Ring Generation 3 kan du smidigt integrera träningsspårning och hälsomätningar i din vardag, utan att göra avkall på din personliga stil och utan att behöva ta av dig ringen i vattenmiljöer eller under dina favoritaktiviteter.

Vad Oura Ring mäter

Oura Ring Generation 3 är din personliga hälsocoach på fingret! Den håller koll på din rörelse, sömn och hur redo du är för dagen, oavsett var du är eller vad du gör. Oura Ring Generation 3 är inte bara en vanlig tränings- eller sömnmätare. Den erbjuder en rad avancerade funktioner för att ge dig en djupare förståelse för din hälsa och hur din kropp fungerar.

Hjärtfrekvens

Du kan se hur din hjärtfrekvens förändras under olika aktiviteter och hur det påverkar ditt välbefinnande. Oura Ring Generation 3 spårar också mer rörelse genom automatisk aktivitetsdetektion, inklusive stegantal och kaloriförbränning, samt smidig integration med träningsappar som Strava. Detta kan hjälpa dig att anpassa dina träningsrutiner för att optimera din prestation och återhämtning.

Restorativ tid

Restorativ tid är en annan viktig funktion som låter dig spåra både fysisk och mental återhämtning genom att kartlägga hur mycket tid du spenderar i ett avslappnat tillstånd varje dag. Vilket kan ge dig en indikation på hur väl du återhämtar dig från stress och belastning. Oura erbjuder över 80 guidade meditationer, andningsövningar och sömn-ljudsessioner som kan hjälpa dig förbättra din sömn och hantera stress mer effektivt.

Syresättning i blodet

Genom SpO2-övervakning kan du noggrant mäta dina syresättningar i blodet under natten. Detta kan ge dig värdefulla insikter om din sömnkvalitet och eventuella andningsproblem som kan påverka din hälsa på lång sikt. Med funktionen för taggar kan du dessutom registrera hur specifika aktiviteter, känslor och omgivningar påverkar din sömnkvalitet. Du kan också optimera din sömn genom att ta del av personliga rekommendationer för läggdags baserat på nätter när du haft dina bästa sömnresultat.

Utöver dessa funktioner erbjuder Oura Ring Generation 3 också dagliga, veckovisa och månatliga kalendervyer av dina viktigaste kroppsmätningar. Så, att du enkelt kan upptäcka mönster och göra långsiktiga förändringar för att förbättra din hälsa och välbefinnande.

Så, Oura Ring Generation 3 är helt klart inte en vanlig ring. Utan mer som din personliga assistent som hjälper dig att maxa din hälsa varje dag.

Oura Ring Gen 3 i jämförelse med tidigare modeller

Tidigare modeller av Oura Ring var redan grymma när det gällde att spåra din hälsa men nu, med Oura Ring Generation 3, har de verkligen kryddat till det! Nu kan du hålla koll på ditt hjärtslag under hela dagen och när du tränar för att se hur din kropp reagerar på olika aktiviteter och stress. Dessutom kan den nu mäta syrenivåerna i ditt blod medan du sover, så du kan verkligen kolla in hur bra du sover. Inte nog med det, den nya versionen har fler temperatursensorer som kan hjälpa dig att märka när du kanske börjar bli sjuk.

Ringen har också uppgraderat sin sömnspårning och fått ett helt nytt bibliotek med guidade sessioner för ditt välbefinnande. Med Oura Ring Generation 3 blir det ännu lättare att hålla koll på din hälsa och se till att du maxar ditt välmående varje dag! Om tidigare modellerna var som dina trygga gamla sneakers, de gjorde jobbet men de var inte de snyggaste. Är Gen3 Air Jordans.

Installera och synkronisera din Oura Ring

Så, du har skaffat en Oura Ring och är redo att sätta igång? Här är en snabb guide för att få den igång och synkroniserad.

Steg 1: Medlemskap

Oura Ringen fungerar i samspel med Oura Membership, som kräver en månatlig prenumeration. Utan medlemskap har du endast tillgång till insikter från den aktuella dagen och inga ytterligare funktioner.

Steg 2: Hämta Appen och skapa ett konto

Först och främst, ladda ner Oura-appen till din smartphone. Du hittar den i App Store för iPhone eller Google Play Store för Android. Bara sök efter ”Oura” och du borde hitta den. När du har laddat ner appen, öppna den och skapa ett konto.

Steg 3: Para ihop din ring

Nu är det dags att para ihop din ring med appen. Ta din Oura Ring och ladda den genom att placera den i laddningsdockan som följde med. Koppla sedan laddningsdockan till en USB-port eller ett eluttag med den medföljande kabeln.

När din ring laddar, öppna appen och följ instruktionerna för att para ihop den. Följ bara anvisningarna i appen och vänta tills din ring är ihopparad.

Steg 4: Anpassa inställningarna

Nu när din ring är ihopparad, är det dags att ställa in dina prefrenser. Du kan ändra saker som dina personliga mål, vilka notifikationer du vill få och vad du vill att ringen skall mäta.

Steg 5: Synkronisera dina data

Nu när allt är inställt, är det dags att börja synkronisera din data. Din Oura Ring samlar in massor av information om din sömn, aktivitet och annat hälsorelaterat och den skickar allt till appen. Öppna appen regelbundet för att se din senaste data och få insikter om din hälsa och välmående.

Batteritid och Laddningsinformation

Enligt tillverkaren kan batteriet på din Oura Ring hålla i upp till sju dagar med normal användning. Det är ganska imponerande för en enhet som ger dig kontinuerlig övervakning av din hälsa!

När det är dags att ladda din Oura Ring är processen enkel och smidig. Anslut bara laddningsdockan till en USB-port eller ett eluttag med den medföljande kabeln och placera din ring i dockan. Det finns ingen krånglig anslutning eller avancerade steg – bara en enkel plugg-and-play-lösning.

När du laddar din Oura Ring, var noga med att låta den ladda tillräckligt länge för att få fullt batteri. Det tar vanligtvis inte lång tid att ladda den till 100%.

Design Oura Ring Generation 3

Oura Ring Generation 3 tar sömnspårning och hälsomätning till en helt ny nivå med sina avancerade sensorer och förbättrade programvarufunktioner. Med 15 avancerade sensorer och uppdaterade algoritmer kan du nu följa din sömn, nattliga och dagliga biosignaler samt daglig aktivitet mer exakt än någonsin tidigare. Endast Gen3-ringar och laddare finns för närvarande tillgängliga för köp.

Hårdvara

När det kommer till hårdvaran finns Oura Ring Generation 3 i Heritage och Horizon-modeller. För bästa passform och mest exakta sensoravläsningar är det viktigt att ringen är rätt placerad så att sensorsnodarna är mot handflatan på fingret.

Gen3-hårdvaran har flera uppgraderingar, inklusive gröna och röda LED-lampor, samt infraröda (IR) LED-lampor, vilket möjliggör mätningar av dags- och träningshjärtfrekvenser. Ytterligare negativa temperaturkoefficient (NTC) sensorer möjliggör mätning av skillnader i hudtemperatur för förbättrad sjukdomsdetektion och reproduktiva hälsomätningar. En extra IR-sensor hjälper till att kompensera för suboptimal placering av ringen, vilket ger mer exakta avläsningar.

Programvara

När det gäller programvaran, behåller Oura Ring Generation 3 de befintliga funktionerna från Gen2, inklusive nattlig vilopulshastighet, hjärtfrekvensvariabilitet, hudtemperatur och andningshastighet. Utöver detta inkluderar Gen3 nu daglig hjärtfrekvens, träningshjärtfrekvens, blodsyresättning (SpO2) och en ny sömnstadiemätalgoritm för förbättrad sömnspårning. Läs mer Gen 3 ringens nya funktioner här.

Vanliga frågor och svar

Hur spårar Oura Ring Generation 3 min hälsa?

Oura Ring Generation 3 är som din egen personliga hälsoassistent. Den har massor av smarta sensorer som håller koll på din hjärtrytm, kroppstemperatur och hur bra du sover. Med all denna info kan du se hur aktiv du är, hur stressad du är och hur bra din kropp återhämtar sig varje dag.

Kan jag bära ringen under träning?

Ja, du kan bära Oura Ring under träning. Den är utformad för att vara bekväm och hållbar under fysisk aktivitet och kan spåra din hjärtfrekvens och andra hälsoparametrar även under träningspass.

Vad kostar Oura Ring medlemskap?

Just nu kostar medlemskapet 5,99 euro (cirka 62 kronor) per månad. Den första månaden kan du prova gratis.