Galaxy Watch 6

Galaxy Watch 6

Samsungs senaste evenemang för sommaruppackning var främst dedikerat till lanseringen av Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5, men som förväntat använde Samsung även tillfället till att visa upp några andra produkter. Bland dem fanns den efterlängtade Galaxy Watch 6-serien av smartklockor. I denna recension kommer vi att granska Galaxy Watch 6 och utforska dess design, funktioner, prestanda, och mycket mer.

Design

Galaxy Watch 6-serien har två klockstorlekar:

 • 40mm
 • 44mm

Enheten kommer i kommer i Armour Aluminium-material med färgalternativen:

 • Grafit
 • Silver
 • Guld

Designmässigt är klockorna ganska lika föregångaren Galaxy Watch 5, med en helt platt skärm och en aluminiumram som smidigt övergår i remfästena. På höger sida av klockan finns två fysiska knappar som underlättar navigeringen.

En märkbar förbättring är de tunnare ramarna runt skärmen, vilket har möjliggjort en större display utan att öka storleken på själva klockan. Den så kallade Armour Aluminium ger klockan hållbarhet utan att öka vikten, vilket gör den lätt att bära hela dagen och under olika aktiviteter utan att kännas klumpig på handleden.

Display och användargränssnitt

Galaxy Watch 6 sätter användarupplevelsen i centrum genom sina förbättrade AMOLED-skärmar. Jämfört med föregångaren Galaxy Watch 5 har den nya klockan fått ännu större skärmar, vilket ger användarna mer utrymme för detaljerad information och en förbättrad användarupplevelse. Du kan läsa mer om Galaxy Watch här.

Den mindre modellen, med sin 1.3-tums skärm och upplösning på 432 x 432 pixels, ger skarpa och klara visuella detaljer. Detta gör det enklare för användare att läsa meddelanden, se notifikationer och få en överblick över sina aktiviteter utan att behöva anstränga ögonen.

Det finns möjlighet till mer

För den som vill ha ännu mer utrymme finns den större 44mm-modellen med:

 • 1.5-tums skärm
 • Upplösning på 480 x 480 pixels

Denna skärmstorlek ger ännu mer detaljerad information, vilket är perfekt för användare som vill ha en mer omfattande överblick över sina appar och aktiviteter.

En enhet med praktiska funktioner

En av de mest praktiska funktionerna på skärmarna är alltid-på-funktionen, vilket innebär att klockans skärm alltid visar tiden och viktig information även när den inte används. Detta är särskilt användbart när användaren snabbt vill kolla tiden eller få en snabb överblick över meddelanden utan att behöva lyfta handleden eller aktivera skärmen.

Värt att veta om batteritiden

Även om alltid-på-funktionen är bekväm, är det viktigt att vara medveten om att den minskar batteritiden något. Med alltid-på-funktionen aktiverad kan användaren förvänta sig en batteritid på cirka 30 timmar, medan avaktiverad ger upp till 40 timmars användning. Användare kan dock anpassa inställningarna för att balansera mellan användarupplevelse och batteritid baserat på deras preferenser.

Hälsa och fitness-funktioner

Galaxy Watch 6-serien har avancerade hälsa- och träningsfunktioner som gör den till en pålitlig följeslagare för en aktiv livsstil. Den har en BioActive-sensor som spårar:

 • Hjärtfrekvens
 • EKG
 • Sömn
 • Aktiviteter
 • Temperatur.

Sleep tracking har förbättrats och sleep coaching har lagts till för att ge användaren råd om att förbättra sömnkvaliteten. Den nya temperaturensornen ger ytterligare information för menstruationscykeldata och råd.

Klockan har också:

 • 24/7 hjärtfrekvensspårning
 • SpO2-spårning
 • En funktion för anpassade hjärtfrekvensprofiler baserat på individuell träning

Dessa anpassningar är särskilt värdefulla för användare med specifika träningsmål och syftar till att förbättra prestanda och hälsa.

Prestanda

 • Exynos W930
 • 2GB RAM
 • 16 GB intern lagring

Galaxy Watch 6 imponerar inte bara med sina avancerade funktioner och design, utan också med sin prestanda och batteritid. Med sittkraftfulla Exynos W930-chipset och 2GB RAM har klockan en betydande förbättring jämfört med föregångaren, vilket ger en snabbare och smidigare användarupplevelse.

Exynos W930-chipsetet ger nästan 20% mer kraft än den tidigare generationen, vilket märks genom en mer responsiv användning och snabbare laddning av appar. Användare kan förvänta sig en smidigare navigering genom menyer och applikationer, vilket gör det enklare och mer intuitivt att använda klockan.

Med 2GB RAM får användaren också mer utrymme för att köra flera appar samtidigt utan att uppleva någon fördröjning eller hängning. Detta är särskilt användbart för användare som vill ha en sömlös upplevelse när de växlar mellan olika funktioner och appar på klockan.

Galaxy Watch 6 har även 16GB intern lagring, vilket ger tillräckligt med utrymme för att lagra appar, musik och andra filer direkt på klockan. Detta gör det möjligt för användaren att ha sina favoritmusikspår och appar tillgängliga utan att vara beroende av en smartphone.

Enhetens batteritid

Batteritiden för Galaxy Watch 6 är också imponerande. Med en användningstid på upp till 40 timmar med alltid-på-funktionen avstängd och cirka 30 timmar med den aktiverad, klarar klockan sig genom en hel dag utan problem. Detta gör det till en idealisk följeslagare för långa arbetsdagar, träningspass eller utomhusaktiviteter.

Användare kan också dra nytta av den trådlösa och magnetiska laddningsfunktionen, vilket gör det bekvämt och enkelt att ladda klockan när det behövs. Med snabb laddningstekniken kan användarna också ladda klockan snabbt för att snabbt återgå till användningen.

Anslutning och ekosystem

Galaxy Watch 6 kör på Wear OS 4 med Samsungs One UI 5 Watch-skin. Detta ger användare tillgång till alla appar på Play Store, inklusive officiell WhatsApp för Android wearables. Klockan är också utrustad med Samsung Pay/Wallet och Bixby, vilket ger användare ett komplett ekosystem för anslutning och funktionalitet.

Programvara och appkompatibilitet

Tack vare den senaste versionen av Wear OS och One UI 5 kan användare njuta av smidig och snabb användarupplevelse med alla de funktioner de förväntar sig av en smartklocka. Användare kan också anpassa sin klocka med olika appar och få tillgång till ett brett utbud av funktioner från Play Store.

Vattentålighet och hållbarhet

Galaxy Watch 6-serien är byggd för att tåla tuffa förhållanden. Med sapphire crystal glass är klockan reptålig och tålig mot stötar. Den har också en IP68-klassificering för damm- och vattentålighet samt 5ATM för vattentålighet upp till 50 meter. Detta gör klockan lämplig för simning och aktiviteter i vattenmiljöer.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Watch 6 är relativt prisvärd och har en omfattande uppsättning funktioner. Priserna börjar vid $300 beroende på storlek och färgval. Klockan blir tillgänglig från den 11 augusti, och förbeställningar var möjliga för användare som ville vara bland de första att äga Samsungs senaste smartklocka.

Man har gått ett steg längre

Galaxy Watch 6 är en imponerande smartklocka som erbjuder förbättrad design, större AMOLED-skärmar, avancerade hälsa- och träningsfunktioner samt snabb prestanda. Med en elegant och bekväm konstruktion är den idealisk för Android-användare som söker en pålitlig och användarvänlig följeslagare. Klockan har potentialen att bli en av de mest rekommenderade smartklockorna på marknaden och erbjuder användarna en imponerande upplevelse och tekniska funktioner för att förbättra deras dagliga livsstil och hälsa.