Gratis backup från Storegate! - Mjukvara.seBackup är ett generellt problem för internetanvändare. Det är snarare regel än undantag att svenskar inte gör en backup på sin dator. Skulle man förlora en massa privat data är det oftast ingen panik. Tråkigt och tidskrävande, ja, men oftast kan man leva utan. Digital data är en lätt börda och man samlar på sig en hel del material. Det finns ett undantag till detta. Fotografier och videos vill man inte att det försvinner. Det har ofta ett stort sentimenalt värde.
I veckan lanserade Storegate en möjlighet att göra gratis backup på sina filer. De erbjuder dig ett 2 gigabytes konto helt gratis. Detta motsvarar ungefär 500-1500 bilder(beronde på kvaliten på bilderna). Jag tycker nog att alla skall ta möjligheten att skydda sina bilder. Man tror ofta att datorn kommer bara gå och gå. Hårddiskar går dock sönder och en söndrig hårddisk kan kosta mycket pengar när man vill extrahera sina digitala bilder från den, om det ens går.
För er som inte vill använda en backuptjänst för era fotografier är Flickr ett bra alternativ. Flickr är världens största bildalbum på nätet och ägs av Yahoo. Det är en betaltjänst men de erbjuder ett gratis tjänst med begränsad funktionalitet. Man kan ladda upp 100 Megabyte av bilder i månaden(dvs 25-100 bilder, beronde på kvalite.
Oavsett vad ni väljer så tycker jag att detta är något ni skall ta ta i direkt. Själv litar jag såklart inte på någon utan har både ett betalkonto på Flickr och en backup från Storegate. Det är fint väder idag men att starta ett konto på Flickr eller Storegate går fort. Uppladdningen är automatikst och ni behöver bara välja vilka filer ni vill ladda upp.