Påskhelgen är nästan här och med den kommer alltid en mängd påskhälsningar, personligen, per post eller via något digitalt media. Nu cirkulerar ett e-post som sprider vad som verkar vara en glad påskhälsning från en Alex, men som i själva verket planterar malware på din dator i fall du klickar på  den bifogade länken i e-postet.
Påskhälsningar innehåller malware! - Mjukvara.se
Påskhälsningen består av en väldigt färgglad och välkomnande bild av påskkycklingar, målade ägg och påskris. Allmänt trevlig helt enkelt. Under bilden finns det en länk som uppmanar dig att klicka på den för att ladda ner bilden. Men i själva verket leder länken till en webbplats som automatiskt hämtar ner malware i hemlighet. Malware som antas komma över personlig information om datorns ägare, samt viktig bankinformation.
[ad#Google Blogg]
E-postet har ämnes raden ”Easter Greetings From Alex”, vilket gör att de som verkligen känner en Alex har någon form av ursäkt för att klicka på länken i e-postet.I övrigt är det ett välskapt e-post utan en mängd stavfel(karakteristiskt för spam), och andra kännetecken. Men om du skulle få ett sådant e-post är det viktigt att du betraktar det som skadligt, eller kontakter de Alex som du eventuellt känner för att stämma av om de har sänt dig några påskhälsningar. Har de inte gjort det så bör du behandla påskhälsningen som skadlig.
Du kan enkelt upptäcka och radera malware på din dator genom att hämta hem och installera Malwarebytes Antimalware program.
Källa:
Källa 1